Texte şi pretexte ‒ Dragostea în vremea noului coronavirus: despre literatură şi viaţă
6 March 2021
Azi la Radio România Cultural: Cu…minte de weekend!
7 March 2021

Duminică de la ora 19, la Cine-Fascinație este The Notebook – „Cel mai romantic film de după Titanic”- regizat de Nick Cassavetes

The Notebook / Jurnalul este cea mai de succes adaptare a unui roman al lui Nicholas Sparks, cu un succes de Box Office ce a scontat peste 116 milioane de dolari, drama romantică continuând să ne emoţioneze şi astăzi cu povestea ei adevărată. Din distribuţia inspirată pe care Nick Cassavetes (fiul celebrului John Cassavetes) a insistat să o aibă, personajele principale surprinse în adolescenţă şi apoi la finalul vietii- sunt interpretate de Rachel McAdams, Ryan Gosling, Gena Rowlands şi James Garner, povestea de iubire cu final imprevizibil fiind inspirată din aceea a bunicilor soţiei romancierului.

Farmecul peliculei se bazează indubitabil pe chimia dintre cei doi actori ale căror personaje sunt prinse într-o poveste de iubire excepţională, care vine cu o altă față a lucrurilor – una hâdă, în care vedem cum o boală implacabilă răpeşte nu doar raţiunea, dar şi conştiinţa apartenenţei la familie.

Cu amănunte neştiute despre producţie şi de pe platourile de filmare, vă aştept la noua ediţie a Cine-Fascinației duminică, începând cu ora 19.

Michaela Platon

 

Credit foto Cinemagia