Scurtmetrajul de animație Thank You For Your Teeth, premiat recent la Bogota
24 February 2021
„Ne-am sărutat după sfârșitul lumii” este o poveste, spusă în șoaptă, despre începutul iubirii
25 February 2021

„Eu nu am încercat să interpretez un personaj, ci să recreez un destin”, spune regizorul Marian Crișan despre BERLINER

Berliner cu Ovidiu Crișan, Ion Sapdaru și Maria Junghietu

„Comedia amară” – cum o numește regizorul – Berliner, rulează acum în cinematografele din țară deschise în acest moment. Cel mai nou film semnat de Marian Crișan îi are în rolurile principale pe îndrăgiții actori: Ion Sapdaru, Ovidiu Crișan și Maria Junghietu.

Aflat în plină campanie electorală, Mocanu, „un lup bătrân care încearcă din toate puterile să câștige o ultimă luptă”, rămâne blocat în Salonta, un mic orășel de provincie, de unde își va continua campania chiar din casa unuia dintre săteni a cărui viață o invadează încet, încet. Viorel este tractorist de meserie, iar viața lui și a soției sale va prinde un alt ritm după venirea politicianului. „Eu nu am încercat să interpretez un personaj, ci să recreez un destin” le spunea jurnaliștilor Ovidiu Crișan în conferința de presă de la Festivalul Internațional de Film de la Moscova (MIFF) unde filmul a avut premiera mondială și a fost distins cu Premiul „Keen Eye” – Russian Cinema Club Federation.

De îndată ce măsurile de siguranță în vigoare o vor permite, filmul va ajunge în toate localitățile din țară. „Sper ca lansarea filmului nostru să fie unul dintre demersurile care vor readuce publicul în sala de cinema. Vom încerca să fim prezenți alături de actori la cât mai multe proiecții pentru a ne întâlni cu publicul”, spune Marian Crișan. Pe pagina filmului (https://www.facebook.com/berliner2020) vor fi anunțate toate evenimentele la care va fi prezentă echipa.

Berliner este cel de-al patrulea lungmetraj al regizorului Marian Crișan, cunoscut deja publicului pentru Morgen, Rocker și Orizont, dar și pentru miniseria produsă de HBO România – Valea Mută. „Trăim într-o eră în care suntem bombardați pe telefoanele smart cu mesaje de tot felul care ne spun ce să mancăm, cum să ne îmbrăcăm, ce să găndim, cu cine să votăm. Suntem manipulați prin mesaje emoționale puse la cale de echipe de marketing. Care sunt mecanismele din spatele acestui fenomen, care e granița dintre emoțiile noastre reale și emoțiile induse de media? BERLINER este și filmul unui oraș, orașul meu natal, Salonta” declară Marian Crișan.

Distribuția filmului este completată de: Sorin Cociș, Ion Rușcuț, George Dometi, Petre Ghimbașan, Eugen Țugulea și Ioana Chițu.