Trei dintre cei mai rafinați muzicieni ai lumii susțin recitaluri extraordinare pe scena Ateneului Român la Concursul Enescu 2018
2 August 2018
“MUSIC: a Bridge Between People” – ajunge sâmbătă la Castelul Peleș
3 August 2018

Evenimente culturale la Palatul Mogoșoaia în acest sfârșit de săptămână

Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită sâmbătă, 04 august 2018, la vernisajul a trei expoziții:

Monumente personale, expoziție de foto-sculptură, semnată Sever Petrovici-Popescu și curatoriată de Ana Petrovici-Popescu. În deschidere va lua cuvântul lect.univ.dr. Mihai Rusen. Vernisajul va avea loc la ora 16.30, în galeria Foișor a Palatului Brâncovenesc.

La parterul Palatului Mogoșoaia, de la ora 17.00, se va deschide Salonul Național Miniatură Textilă 2018, expoziție de grup curatoriată de Marijana și Relu Bițulescu. Ediția din acest an este dedicată Centenarului Marii Uniri și își propune ”o meditaţie asupra capacităţii ductului continuu de aţă sau lână de a lega trecutul şi prezentul, de a consemna istoria, de a ţese noduri ca puncte de memorie.”

Artistul Laurențiu Mogoșanu semnează a treia expoziție vernisată sâmbătă, 04 august 2018, de la ora 18.00, în galeria Cuhnie. Expoziția Stâlpi și stâlpnici lansează o temă ce ”trimite fără echivoc la mărturisirea în forme extreme a credinței în Hristos și la asceză ca nimicire de sine și condiție a mântuirii, reunind în spațiul brâncovenesc al Galeriei „Cuhnia” portretele stilizate ale anahoreților stâlpnici din primele secole creștine.

 

Toate cele trei expoziții pot fi vizitate până la sfârșitul lunii august.