„Vis de Copil”, surpriza de Crăciun oferită bucureștenilor de elevii Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău, cu sprijinul Asociației pentru cultură și arte Arbor
8 December 2021
Gheorghe Zamfir 80, trei evenimente extraordinare în România, între 9 şi 11 decembrie
8 December 2021

EXPOZIȚIA BIENALEI NAŢIONALE DE ARTE PLASTICE “LASCĂR VOREL” PIATRA-NEAMŢ, EVENIMENT ORGANIZAT DE COMPLEXUL MUZEAL NAȚIONAL NEAMȚ, ESTE EXPUSĂ LA MUZEUL DE ARTĂ PIATRA-NEAMȚ PÂNĂ PE 9 IANUARIE 2022

Peste 80 de lucrări semnate de artiști din toată țara au fost selectate de juriul evenimentului și formează expoziția bienalei. Membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România sau absolvenți de facultate de arte, artiștii prezenți la Piatra-Neamț reprezintă nume importante din lumea artei contemporane naționale sau internaționale. Expoziția se bucură de asemenea de prezența unor artiști aflați la debut, ceea ce confirmă încrederea oamenilor de artă în evenimentul de la Piatra-Neamț.


Mijloacele retorice, abordarea conceptuală, libertățile și marea flexibilitate poetică pe care o au anumite lucrări, sunt sigur că vă vor impresiona și pe dumneavoastră și vă vor face să recunoașteți că sunt anumite caracteristici care leagă acești autori de tradiția europeană a artei, dar și de școlile din care ei provin, de expresivitățile pe care le slujesc și de continuitatea propriului lor demers artistic.” criticul de artă Oliv Mircea, președintele juriului.

Câștigătorii acestei ediții sunt:
MARELE PREMIU: ADRIAN CONSTANTIN CORCĂCELARS CENSURAE.
SCULPTURĂ: MATEI GAȘPAR – Alfabet
PICTURĂ: ALEXANDRU ANTONESCU – Dig la Balcic
GRAFICĂ: GEORGE ROMILA – Drum. Capăt

În acest an, Uniunea Artiștilor Plastici din România a oferit pentru prima dată la Bienala Națională de Arte Plastice ”Lascar Vorel”, PREMIUL UAPR.
Fundația Vorel a acordat premiul pentru debut.

Premiul UAPR – TEODOR ȘTEFAN – Babel
Premiul pentru debutDANIEL ADĂSCĂLIȚEI – Piggy Bank


Complexul Muzeal Național Neamț sprijină și promovează arta contemporană, oferindu-le artiștilor ocazia de a se exprima. Diversitatea stilistică, varietatea tehnicilor caracteristice activității creatoare contemporane caracterizează fiecare ediție a Bienalei.