Fioghin Calistru
1 February 2018
Pictura, de dragul picturii
22 February 2018

Expozitie Romania 100

Pe 1 febr. 2018, la Sala de expozitii Constantin Brancusi, un eveniment organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj în parteneriat cu Consiliul Judeţean Gorj şi Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” a atras atentia, la Bucuresti, in mod deosebit.
In primul rand, titlul expozitiei s-a dovedit a fi foarte atractiv: „100 de artişti pentru 100 România”.
Si asta pentru ca, evenimentul este inclus în programul „Centenarul Marii Uniri în Gorj”, iniţiat de instituţiile administraţiei publice şi culturale judeţene.
In al doilea rand, cele 130 opere de artă (lucrări de pictură, sculptură, grafică şi tapiserie) realizate de 100 de artişti plastici vorbesc concludent despre arta plastica din Romania si din tarile invecinate. 50 de creatori sunt din România (Argeş, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Deva, Gorj, Iaşi, Vâlcea) şi 50 vin din Bulgaria, Republica Moldova, Serbia şi Ucraina. Organizatorul și curatorul expoziției este Teodor Dădălău de la Gorj. Criticul de arta care a sustinut expozitia este Alice Dinculescu.
Pe organizator si pe criticul de arta i-am intervievat pentru editia din 15 febr. a emisiunii “Amintiri cu si despre artisti plastici”.
Realizator Roxana Pasculescu