Festivalul Internaţional de Teatru Clasic, Arad la cea de a XXII-a ediţie!
27 October 2016
Teatrul Național Radiofonic – online. Ascultă AICI Toţi cei care cad de Samuel Beckett
27 October 2016

Federico Fellini și Teatrul Radiofonic

Duminică, 30 octombrie, ora 11.00, la UNATC, la sala Ileana Berlogea, Redacția Teatru a Radiodifuziunii române și UNATC- I.L. Caragiale, lansează proiectul centrat în jurul figurii marelui cineast Federico Fellini, Fellini și Teatrul radiofonic.
Evenimentul cu public încheie seria de spectacole prezentate in Festivalul National de Teatru sectiunea on air.
Sunt oferite publicului larg cinci titluri inedite, scenarii de radio semnate de Federico Fellini la începuturile carierei sale. Participă studenții actori și scenografi, profesorii lor îndrumători și regizorii celor cinci spectacole. Se vor audia fragmente din: Surpriza, regia artistică Mihai Lungeanu, Canțoneta, regia artistică Cezarina Udrescu, Scrisori de dragoste, regia artistică Attila Vizauer, O călătorie ideală, regia artistică Gavriil Pinte și Cinema, regia artistică Ilinca Stihi.
Fellini și Teatrul radofonic, deschide un parteneriat valoros între UNATC-I.L. Caragiale și Redacția Teatru.
Pentru realizarea distribuțiilor s-a organizat un casting amplu în studiourile Radio România, menit să pună bazele unei Biblioteci de Voci ce va sta la dispoziția regizorilor și pentru alte proiecte sonore. Totodată, tinerii studenți la cursurile de actorie au fost implicați în distribuțiile finale ale pieselor radiofonice.
Studenți de la Secția Scenografie a UNATC au fost invitați să elaboreze un studiu vizual având ca temă scenariile propriu-zise, studiu care a stat la baza afișului evenimentului.