„Next to Normal – (A)normal”, un musical surprinzător și original pe scena Teatrului de Operetă „Ion Dacian”
22 February 2021
Recomandări culturale – marţi, 23 februarie 2021
23 February 2021

„Gala de Dragobete”, „Seară franceză” și „Elixirul dragostei”, pe scena Operei Naționale București

Opera Națională București prezintă trei titluri dedicate iubirii și ne invită să ne bucurăm de emoția spectacolelor cu public în Sala Mare.
Miercuri, 24 februarie, începând cu ora 18:30, la „Gala de Dragobete”, sărbătoarea autentică a dragostei va aduce pe prima scenă lirică a țării declarații muzicale de iubire în interpretarea soliștilor Irina Iordăchescu, Iulia Isaev, Mihaela Ișpan, Simona Neagu, Sorina Munteanu, Sorana Negrea, Simonida Luțescu, Madeleine Pascu, Mihaela Stanciu, Crina Zancu, Iordache Basalic, Liviu Indricău, Andrei Lazăr și Lucian Petrean, dar și a balerinilor Raluca Jercea și Maxime Latapie.

Joi, 25 februarie, de la aceeași oră, avem primul concert din acest an al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” intitulat „Seară franceză”. Concertul readuce în atenția publicului cele mai frumoase fragmente muzicale cu parfum franțuzesc în interpretarea soliștilor Antonela Barnat, Monica Luca, Stanca Maria Manoleanu, Florena Radu, Vasile Chișiu, Adrian Dumitru, Paul Lungu, Horia Sandu și Valentin Vasiliu, acompaniați la pian de către Ioana Maxim și Ștefan Iliescu.

Sâmbătă, 27 februarie, începând cu ora 18:30, să ne bucurăm de spectacolul „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti. Exemplu tipic de operă bufă, „Elixirul Dragostei” este una dintre capodoperele donizettiene, alături de „Don Pasquale”. Partitura este fermecătoare, extrem de grațioasă, farsa fiind deopotrivă extrem de comică și sentimentală. Dintre momentele superbe ale operei se remarcă, în actul I, aria lui Nemorino ,,Quanto è bella”, apoi prezentarea lui Dulcamara ,,Udite, udite” și aria lui Nemorino ,,Una furtiva lagrima”.

În această primă etapă de reluare a spectacolelor, pentru a respecta cu strictețe recomandările autorităților privind distanțarea socială, din cele aproape 1.000 de locuri ale Sălii Mari, vor fi disponibile la vânzare doar 30 la sută.
Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Operei Naționale București și online, de pe http://tickets.operanb.ro/.