Teatrul Național Radiofonic – online. Ascultă AICI: Cursa de şoareci de Agatha Christie.
10 May 2018
Marcel Iureş şi Florinel Piersic la FEST-FDR
10 May 2018

GROUNDED de George Brant, în premieră la Unteatru

O femeie-pilot de avion de luptă devine mamă și soție. Atunci când se întoarce din concediul de maternitate și își dorește să zboare din nou, sistemul o ‘reciclează’ și o trimite să piloteze drone în deșert.

Vineri, 18 mai, la ora 19.00, vă invităm la Unteatru (Str. Sfinţii Apostoli, nr. 44), la premiera spectacolului GROUNDED, ultima producție Doctor’s Studio.

Regia îi aparţine Ligiei Ciornei, iar protagonistă este actriţa Isabela Neamțu.

Spectacolul Grounded are la bază textul lui George Brant, produs pe Broadway cu celebra Anne Hathaway, şi este un discurs puternic şi direct asupra condiţiei unei femei de carieră moderne. Nu orice fel de carieră, ci una militară.

Grounded îşi propune sondarea unui moment existenţial extrem, acela al începutului dezumanizării unei femei-pilot de F16.

Poate o mamă să meargă la război în fiecare zi și apoi, seara, să-și sărute fetița de noapte bună?

Poate fi înlocuit zborul cu un job într-o rulotă din mijlocul deșertului?

Cum faci față atunci când devii conștient că ‘TOTUL SE ÎNREGISTREAZĂ’?

Deşi premizele textului conturează un personaj feminin masculinizat prin prisma ‘uniformei’ pe care o poartă, creatorii spectacolului şi-au propus să descopere fragilitatea fiinţei umane şi, mai ales, a unei femei, care, deşi obsedată de adrenalina zborului, păstrează intacte instinctul, emoţia şi puterea de a iubi.

Epoca modernă suprapune existenţele şi arhivează toate momentele vieţii noastre. Este epoca BIG BROTHER în care ‘Totul se înregistrează’.

Montarea este originală datorită ‘dialogului’ armonios dintre actorie, sunet şi montaj-video, toate trei întâmplându-se în timp real, pentru recuperarea unui prezent gata oricând să se dizolve în ‘GRI’.

Tehnologie vs. Viață / Zbor vs. Drone

Grounded este primul proiect de teatru regizat de Ligia Ciornei, o foarte tânără realizatoare de filme, prezentă la Festivalul de la Cannes 2017 cu scurt-metrajul Vintage – o perspectivă ‘fresh’ şi neaşteptată asupra epocii comuniste.

Isabela Neamţu este în prezent angajată a Teatrului Nottara, dar continuă aventura proiectelor independente cu o nouă producţie Doctor’s Studio, asociaţie al cărei membru fondator este, alături de actorul Daniel Popa.

Marian Cîtu alias Rufi, asigură live universul video şi sonor al spectacolului.

Este sound designer la CNDB şi compozitor de muzică de film.

GROUNDED de George Brant

Cu: Isabela Neamțu

Regia: Ligia Ciornei

Scenografia: Andreea Sarău

Live sound design: Marian Cîtu

Light design: Dragoș Mărgineanu

Producție: Doctor’s Studio

Partener: Unteatru

Facebook event

Trailer

Preț Bilet: 35 lei

Rezervări: rezervari@unteatru.ro

sau sms la numarul 0721.268.516 (nume, data, spectacol, numar de locuri)

Bilete online:

TomTix – https://bit.ly/2KCnuYx

mySTAGE – https://bit.ly/2JQt5t5