Rebelii Cehoslovaciei – înainte și după
14 November 2019
“PALAT PENTRU POPOR”, la cinema
15 November 2019

HEIDI, cel mai nou film semnat de Cătălin Mitulescu

Avându-i în rolurile principale pe Gheorghe Visu Și Cătălina Mihai, cel mai nou film semnat de Cătălin Mitulescu, HEIDI, va putea fi văzut de mâine în cinematografele din București, Botoșani, Brașov, Caransebeș, Cluj, Craiova, Gura Humorului, Petroșani, Pitești, Reșița, Slobozia și Târgu Mureș.

Agentului principal Mihai Vișoiu, aflat în pragul pensionării, i se dă misiunea să caute în zona pe care o știe de o viață, două fete care trebuie să depună mărturie într-un proces care implică traficul de persoane și crima organizată. Una din ele este de negăsit însă Heidi, o moldoveancă de la munte, îi cade în mana destul de repede. Greul începe abia atunci când Nea Mișu trebuie să-și depășească toate limitele ca s-o convingă să colaboreze.

„Mă interesează o lume în care binele și răul nu sunt așa cum par și chiar dacă polițiștii au niște reguli, au un manulal,  Vișoiu, după o viață de agent la periferie, e vulnerabil când încearcă să o ajute pe Heidi. Ce se întâmplă între ei devine mai important decât regulile pe care trebuie să le respecte și nici unul din ei nu își dau seama ce demon au trezit. Am vrut să plasez povestea asta la început de primăvară când zăpada se topește în periferiile Bucureștiului. E un moment în care nu pare că se întâmplă foarte multe și totuși…” spune Cătălin Mitulescu.

Nimeni nu știe ce s-a întâmplat.

Din distribuția filmului mai fac parte: Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu alături de Ada Condeescu, Maria Popistașu, Cristian Bota, Ciprian Nicula, Alex Conovaru, Ana Maria Ivan, Paul Radu, Alin Florea, Ilinca Ioana Neacșu, Clara Flores, Claudiu Trandafir.

Cel de-al 4-lea lungmetraj semnat de Cătălin Mitulescu (Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii 2006, Loverboy 2011, Dincolo de calea ferată 2016) a avut premiera mondială în cadrul selecției oficiale a celei de-a 25-a ediții a Sarajevo International Film Festival și este distribuit în România de Strada Film Internațional.

Scenariul este semnat de Cătălin Mitulescu și Radu Aldulescu, imaginea de Marius Panduru RSC, montajul de Ion Ioachim Stroe iar sunetul de Alexandru Dragomir, producătorul executiv al filmului este Florentina Onea.

Trailerul filmului poate fi urmărit accesând link-ul: https://youtu.be/hgan-H5izt0

HEIDI este produs de Strada Film cu suportul Centrului Național al Cinematografiei și susținerea Creative Europe – MEDIA Development – Call for Proposals EACEA17/2014, Fundația Fildas Art, Farmacia Catena, Media Investment Communication, Friesland Câmpina România, BV McCann Erikson, Optimum Media, Mediaedgecia Romania, Studio Indie Production și Dacin Sara.

Mai multe informații găsiți și pe https://www.facebook.com/FilmulHEIDI


Parteneri
: UCIN – Uniunea Cineaștilor din România, Aquavia, Doppelbock Transylvania

Parteneri media: Radio Guerrilla, Zile și nopți, Cinemap, Cinemagia, TVR, Ziarul Metropolis, MovieNews, CineFan, Radio România Cultural, AARC – All About Romanian Cinema, CineGhid, LiterNet.