Avanpremieră la Teatrul “Stela Popescu” – Hoţul de mărgăritare
7 June 2018
Începe FITS 2018
7 June 2018

Incepe Sibiu Fringe Festival 2018

Vineri, 8 iunie 2018 se ridica cortina si intra in scena cea de-a treisprezecea editia a Festivalului International – Sibiu Fringe Festival -. Sub tema „impreuna”, festivalul isi propune sa aduca impreuna, in fata scenelor, iubitorii de teatru, de arta si de frumos. Organizatorii s-au pregatit si anul acesta cu spectacole in premiera si locatii mai putin intalnite in teatru. Vor fi 10 zile in care scena teatrului independent se muta la Sibiu.

Pentru ca spatiile neconventionale au atras mereu multi spectatori la Fringe festival, organizatorii au propus ca si in acest an elementul inedit sa fie cateva locatii noi, total neconventionale, cum ar fi tramvaiul din Sibiu spre Rasinari.

Evenimentul s-a bucurat pe parcursul editiilor trecute, de prezenta unor artisti de renume atat din Romania, cat si din mediul international: Oana Pellea si Mihai Gruia Sandu, Ioan Isaiu sau Ezio Tanghini – unul dintre cei mai mari performeri butoh la nivel international. Iar anul acesta, pentru ca este un an important pentru romani, pentru ca sarbatorim Centenarul Marii Uniri, actorii care vor intra in scena vin din zonele istorice ale tarii.

De asemenea, amintim ca de anul trecut acest festivalul sta sub parteneriatele World FRINGE si Europe FRINGE acolo unde se regasesc si cele mai puternice si mai mari festivaluri din lume.

„Un festival care respira vigoare, ambitie, curaj, incapatanare, hotarare, determinare, neindraznind altceva sa arate decat ca teatrul, cel de buna calitate, se poate face si darui, chiar marturisi, linistit sub aceeasi umbrela. Si nu e o provocare, ci un frumos indemn la bucurie intru armonie. Fringe Festival Sibiu indeamna la libertate. Libertatea de a fi si de a te exprima“, marturiseste Radu Botar – actor si regizor, pionier al teatrului independent din Romania.

Sibiu Fringe Festival se desfasoara asemeni „modelelor Edinburgh sau Avignon“, in paralel cu Festivalul International de Teatru de la Sibiu.

Program:

Sambata, 9 iunie 2018, ora 19:00 – Cirque du verité”

Duminica, 10 iunie 2018, ora 16:00 si ora 19:00 – „Istoria Teatrului povestita de un ardelean si o moldoveanca”

Luni, 11 iunie 2018, ora 21:00 – „Spovedania unei videochatiste”

Marti, 13 iunie 2018, ora 21:00 – „Origini – spectacol stradal”

Miercuri, 14 iunie 2018, ora 19:00 – „Bigamul – supercomedie”, iar de la ora 20:00 – „Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist”

Joi, 15 iunie 2018, ora 18:00 – „Zborul papadiei”

Sambata, 16 iunie 2018, ora 19:00 – „Amantul inselat”

Duminica, 17 iunie, ora 16:00 – „Buzunarul cu paine”.

„Va asteptam sa ne cunoasteti si sa impartasiti cu noi dragostea pentru teatru independent”.

Biletele la spectacole se pot achizitiona de pe platforma tomtix.ro, de pe sbfringe.ro sau in ziua spectacolului la intrarea in sala. Mai multe detalii despre spectacole puteti afla si de pe pagina de Facebook.