PORTRET: Olga Tudorache – o carieră fascinantă în teatrul şi filmul românesc
11 October 2019
Prima ediție a Les Films de Cannes à Botoșani prezintă filmele premiate la Cannes 2019
13 October 2019

Interviu cu regizorul Cristian Mungiu despre ediția aniversară a Festivalului Les Films de Cannes à Bucarest

“Nu știu cum am făcut, dar am ajuns la cea de-a zecea ediție”, mărturisea ieri Cristian Mungiu, la conferința de presă care anunța ediția aniversară a Festivalului Les Films de Cannes à Bucarest. Festivalul, care se va desfășura în perioada 18-27 octombrie, s-a extins în acest an în șase săli de cinema din București, reunind filme într-un număr mult mai mare de secțiuni. Printre acestea se numără o secțiune care îl celebrează pe actorul Vlad Ivanov, dar și o secțiune intitulată „România. 30 de ani mai târziu”, care va debuta cu o zi înainte de începerea festivalului.

La cea de-a zecea ediție a evenimentului vor putea fi urmărite în avanpremieră opt filme românești, dar și producții internaționale difuzate în premieră în România realizate de cineaști precum Pedro Almodóvar, Terence Malick, Jim Jarmusch, Ken Loach și Werner Herzog. Spania se află anul acesta în focus, Albert Serra fiind unul dintre invitații de onoare ai evenimentului, alături de cineastul francez Claude Lelouch.

Interviu cu regizorul Cristian Mungiu, fondatorul Festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, realizat de Andra Petrariu.

Mai multe despre programul evenimentului puteți afla accesând site-ul filmedefestival.ro/les-films-de-cannes.