Michaela Nica Craciun
2 March 2017
Petru Damir
16 March 2017

Intimitate si candoare

O vad adeseori pe Sanda Butiu venind la vernisajele colegilor de breasla. Si in mintea mea, caci m-a emotionat gestul constant pe care il face pictorita fata de Doamnele artiste, artista Sanda Butiu poarta cu ea, intotdeauna, flori firave, delicate in mici vase care pastreaza vie tanarul lastar cu radacina, abia asteptand sa fie plantat intr-un ghiveci confortabil ori chiar in gradina. 
Si in atelierul Sandei Butiu m-am aflat in cateva randuri, cumva in treacat, propunandu-ne sa ne intalnim altadata, pentru un interviu mai amplu. Incarcat, aglomerat de lucruri necesare unui artist, atelierul pare mai mult inalt decat larg. Dar asta poate fi doar impresia mea, privirea fiindu-mi asaltata de teancuri de reviste, panze si picturi incepute, de recuzita de mici si fascinante obiecte pe care le vad si in desenele ei. 
Expozitia Atelier- Sanda Butiu ofera privitorului senzatia de calm si voluptate de care ai impresia ca se vorbeste, regasindu-se doar in romane.
Clipul construieste si incearca sa redea, prin imagini si inregistrari, ceva din parfumul spatiului de lucru in care artista isi recapata cu adevarat, suflul.

Roxana Pasculescu, critic de arta