Magia teatrului transpusă în tehnologie VR360 la Teatrul „Andrei Mureșanu”
14 October 2020
Porția necesară de film documentar. S-au pus în vânzare bilete la maratonul cultural Astra Film Festival Online
14 October 2020

„Jocuri de scenă”, de Victor Haïm, în premieră, astăzi, la Sibiu

O actriță și o autoare dramatică și-au dat întâlnire, după mulți ani în care nu s-au mai văzut, pentru a lucra din nou împreună. Cu umor amar și autoironie, cele  două personaje – Hortense (Serenela Mureșan) și Gertrude (Mariana Mihu-Plier) – se reîntâlnesc, pentru a face împreună spectacolul. Protagonistele încep repetiția cu multă dorință și cu mult elan. Ele pornesc într-o călătorie interioară prin  pasiunile sufletului feminin, o călătorie la capătul căreia se poate întrevedea o salvare. Numai că… vedeți în această seară ce se întâmplă – în premieră, de la ora 19:00, la Fabrica de Cultură – IACM – Construcții, Sala „Lulu”.

„Un joc de-a „râsu’-plânsu‘”, replici ascuțite precum dansul floretelor, o luptă între rațiune și instinct – iată ce propune piesa lui Victor Haïm, „Jocuri de scenă”.

După „Daruri teatrale”, Teatrul Național „Radu Stanca” vă așteaptă la un duel teatral!”, Mariana Mihu-Plier.

Victor Haïm (Victor Lévy, după numele său adevărat) este dramaturg, scenarist și actor de teatru, film și televiziune, născut în Franța. Cariera sa de dramaturg este marcată de piese extrem de bine primite de public și de critică, precum „Mourir en chantant” / „Murind cântând” și „L’arme blanche” / „Arma albă”. Pentru întreaga sa operă, Victor Haïm a fost distins în 2003 cu Marele premiu pentru teatru al Academiei Franceze.