Teatrul Evreiesc de Stat – evenimente online la comemorarea a 80 de ani de la Pogromul legionar de la Bucureşti
21 January 2021
PREMIERĂ LA TEATRUL MAGHIAR DE STAT TIMIȘOARA: „Omul care nu putea vorbi decât ceea ce citea” – în regia și scenariul lui Adrian Sitaru
21 January 2021

„Kunterbunt” deschide un dialog despre generozitate, admirație și prietenie, la Teatrul „Gong” din Sibiu

Premiera spectacolului de animație pentru copii „Kunterbunt”, în regia Anei Crăciun Lambru, va avea loc la finalul acestei săptămâni. Spectacolul Teatrului „Gong” din Sibiu va fi prezentat în limba germană, cu supratitrare în limba română, vineri, 22 ianuarie, de la ora 18:00 și sâmbătă, 23 ianuarie, de la orele 11:00 și 18:00.

„Kunterbunt” deschide un imaginar fabulos prin tehnica animației într-un decor cu decupaje de tip pop-up unic în România. Producția de la Sibiu prezintă aventurile celui mai frumos peștișor din ocean în încercarea de a-și recupera prietenii, după ce rămâne singur și izolat din cauza atitudinii sale egoiste. Exaltant și muzical, reunind situații dintre cele mai comice, cu rechini furioși și crabi ce știu karate, dar și pilde pline de gingășie prin înțelepciunea Caracatiței, spectacolul deschide un dialog despre generozitate, admirație și prietenie.

„Am adaptat micuța poveste a Peștelui Curcubeu de Marcus Pfister într-o aventură în toată regula, plină de culoare și personaje haioase, dar mai ales, plină de învățăminte, atât pentru copii, cât și pentru părinții lor. Păpușile și set-designul spectacolului – o carte pop-up de 1mx1m, realizată în premieră într-un spectacol românesc – au fost create de o echipă talentată și extrem de atentă la detalii, scenografi, ilustratori și păpușari. Construcția elementelor a implicat o muncă imensă de cercetare a materialelor și a tehnicilor de construcție. Sperăm ca prin acest spectacol să pornim o serie de proiecte ce implică cercetare și inovație în domeniul teatrului de păpuși”, a declarat Ana Crăciun-Lambru, în timpul repetițiilor de anul trecut.

Angela Páskuy și Claudia Stühler articulează tot acest univers, printr-un joc tehnic și dinamic, ce aduce povestea în fața publicului de toate vârstele. Producția spectacolului reunește echipa Free Puppet Theatre, ce semnează întreaga scenografie pentru acest proiect. Producția Teatrului „Gong” se bucură, de asemenea, de contribuția unuia dintre cei mai dinamici compozitori români, Marius Popa. Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat celor cu vârsta peste 3 ani. Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare online, pe teatrulgong.ro.

Mai multe aflați din interviul cu regizoarea Ana Crăciun Lambru, realizat de Raluca Rădulescu pentru emisiunea Scena și ecranul, difuzată zilnic de la ora 15,30, la Radio România Cultural.