Fresh Start pleacă în turneu
13 October 2016
Începe Festivalul de Film de la Roma
13 October 2016

Lectură surpriză la Festivalul Tânăr de la Sibiu

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă joi, 13 octombrie, ora 12:00, spectacolul lectură „Băi, animalelor” de Csaba  Székely, cu actorii Nicoleta Lefter, Fatma Mohamed, Cristina Ragos, Hansel Andrei și Paul Bondane. Evenimentul are loc în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului Tânăr de la Sibiu, ce are loc în perioada 10 – 16 octombrie.

 

Dramaturg de limbă maghiară din Târgu Mureș, multipremiat în afara țării, Csaba Székely este autorul „Trilogiei minelor” („Flori de mină”, „Orb de mină”, „Apă de mină”). Cunoscut pentru umorul și luciditatea cu care dezbate problemele transilvănenilor, indiferent de etnie, dramaturgul a câștigat în acest an Premiul „Ferdinand Vanek“ la Praga, pentru cea mai bună piesă politică pentru textul „Băi, animalelor”, o piesă scurtă despre sistemul electoral, democrație și dictatură, scrisă sub forma unei fabule contemporane. Textul împreună cu alte trei piese scurte va avea premiera națională la Compania „Liviu Rebreanu” a Teatrului Național din Târgu Mureș la finalul acestui an.

 

Lectura va avea loc în Sala Studio a Teatrului „Gong” din Sibiu, în decorul expoziției „Escape” realizată de artiștii vizuali din Grupul Nostru. Intrarea la eveniment se face gratuit, în limita locurilor disponibile.

 

Cea de-a doua ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu (10 – 16 octombrie) face o cronică provocatoare asupra lumii din jurul nostru și își propune un program captivant dedicat atât copiilor, cât și adolescenților, reunind, totodată, întreaga familie pentru o experiență dătătoare de energie. De la spectacole de animație pentru copii cu vârsta de doar un an, la magia păpușilor și marionetelor pentru școlari, dar și spectacole eclectice pentru adolescenți, festivalul conectează spectatorii la noutățile din zona artelor performative. Agenda de evenimente aduce, totodată, în discuție problemele cu care se confruntă noile generații de elevi, părinți și educatori prin expoziții de artă conceptuală, ateliere, conferințe și lansări de carte. Programul ediției din acest an reunește la Sibiu 150 de artiști din Armenia, Germania, Polonia, România, Rusia și Ungaria.

Festivalul Tânăr de la Sibiu este finanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și susținut de UNITER prin fondul de timbru teatral.

 

Biletele pentru Festival pot fi achiziționate atât de la sediul teatrului (miercuri – vineri de la 11:00 la 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00 și duminica de la 10:00 la 14:00), cât și online prin eventim.ro, în Librăriile Humanitas și în magazinele Germanos, Domo, Orange și Vodafone din toată țara. Prețul unui bilet variază între 7 și 14 lei, în funcție de spectacol și locul în sală. Pentru biletele achiziționate în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.