Lumi ale fericirii
26 April 2018
O viata in favoarea artei
10 May 2018

Lumea interioara, lumea din adancuri

Expozitia retrospectiva a plasticianului Traian Stefan Boicescu a putut fi vazuta vreme de o luna la Sala de expozitii Constantin Brancusi a Palatului Parlamentului. Asadar, intre 1 si 30 aprilie 2018, lucrari de desen. Picturi si tapiserii realizate de artist pana in acest moment, timp de mai bine de 30 de ani – au putut fi admirate pe simezele generoase ale acestei sali de expozitii.
Dincolo de studiile in desen, in care predomina figura umana, in picturi, ca si in tapiserii, artistul a fost atras de vizibilitatea lumii acvatice. Un univers la microscop, am putea spune, o lume care s-a desfasurat cu naturalete si farmec sub ochii privitorilor, pe tot parcursul acestei retrospective.
In picturile pe panza, o alta tema care a suscitat interesul artistului, au fost citadinele, spatiile de intersectie ale orasului cu apa.
Ampla expozitie a artistului aflat la maturitatea creatoare a fost insotita de un album in care nota retrospectiva era inca si mai accentuata, parcursul operei creatorului putand si mai bine a fi astfel, evaluat.
Realizator Roxana Pasculescu