Eroii din povești se întorc pe scena Teatrului „Gong” din Sibiu!
11 September 2016
Din centrul Bucureștiului până în Ferentari: 1 noapte, 10 locații, 40 de filme
12 September 2016

Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe

Teatrul Apropo organizează anul acesta cea de-a VI-a ediție a Festivalului Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe, în perioada 17 septembrie – 2 octombrie 2016, București.

Selecția din acest an, care cuprinde peste 40 de spectacole din toată țara, a fost făcută de juriul format din Monica Andronescu, Oltița Cântec, Oana Cristea Grigorescu, Cristiana Gavrilă și Cristina Rusiecki.

Pentru că Maratonul Teatrului Independent susține prin tradiție mișcarea teatrală independentă din România, anul acesta festivalul va cuprinde patru secțiuni:

– Secțiunea Competiție ­– cuprinde cele mai valoroase și originale 22 de spectacole de teatru independent din stagiunea 2015 – 2016.
– Secțiunea One Drama – selecție a celor mai bune monodrame ale ultimilor ani.
– Secțiunea Indie Gold – selecție a celor mai reprezentative spectacole ”făcute vreodată” în teatrul independent.
– Secțiunea Serile Teatrului Studențesc – cele mai apreciate spectacole ale absolvenților de teatru dedicate publicului tânăr.

Juriul de premiere a celei de-a VI-a ediții a festivalului este format din Maria Zărnescu (critic de teatru), Nicoleta Lefter (actriță) și Bobi Pricop (regizor). Aceștia vor acorda 7 premii celor mai bune spectacole din secțiunea ”Competiție”.

Anul acesta v-am pregătit multe suprize frumoase printre care:

– Două Premiere în Festival: O călătorie cu Urmuz de Radu Popescu și O femeie singură de Dario Fo și Franca Rame;
– Spectacolul invitat de la Teatrul Ariel Târgu Mureș: Respirații în regia lui Radu-Alexandru Nica;
– Spectacolul manifest HUOOO al Teatrului Auăleu de la Timișoara care va avea loc în Parcul din Piața Universității.
– Atelierul ”O piesă în 24 de ore” care va reuni tineri profesioniști și studenți amatori.

Așa cum v-am obișnuit în fiecare an intrarea este liberă pentru studenți și elevi (în limita locurilor disponibile), cu precădere la spectacolele din Serile Teatrului Studențesc care le sunt special dedicate acestora.

Teatrele partenere din acest an sunt: UNTEATRU, Teatrul de Artă București, POINT, Teatrul Luni de la Green Hours, Teatrul Act și Centrul de Teatru Educațional Replika. Alături de acestea în Festival se vor regăsi și locații noi și neconvenționale, în buna tradiție a Maratonului. Biletele la spectacole pentru toate secțiunile se pot achiziționa de pe platforma mystage.ro sau în ziua spectacolului de la teatrul partener.

Vă așteptăm cu drag la unul dintre cele mai mari festivaluri dedicate teatrului independent din România – Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe.

Ediția de anul acesta este organizată cu sprijinul ARCUB, A.F.C.N., UNITER și al Ministerului Tineretului și Sportului.

Proiect finantat de ARCUB prin programul București Orașul In-Vizibil 2016.