Scriitoarea Sarah Perry vine în România ca invitat special în proiectul „Marea Britanie – țară invitată de onoare a Salonului Internațional de Carte Bookfest”
12 May 2019
Magia cărții se trăiește din plin la Târgul Gaudeamus Radio România din Oradea
12 May 2019

Martin Puchner, critic și teoretician literar ”Astăzi se scrie și se citește mai mult ca niciodată. Și asta n-o să dispară”.

”Tabletele noastre de azi sunt doar o replica modernă a tăblițelor de lut de acum 4 milenii”, spune Martin Puchner. Este profesor de literatură comparată la Harvard și una dintre cele mai importante figuri ale lumii intelectuale. Recent, el a fost prezent la București unde a vorbit despre volumul ”Lumea scrisă. Povești care au schimbat oamenii, istoria și civilizația”, apărut la editura Polirom (traducere de Anacaona Mîndrilă-Sonetto).

Martin Puchner reușește în doar 300 de pagini să spună o poveste a literaturii mondiale din ultimii 4000 de ani. De la Alexandru cel Mare și Iliada, la Don Quijote și Harry Potter, autorul ne poartă în Troia, Pergam şi China. 

Am stat de vorbă despre legătura dintre literatură și tehnologie, despre scris ca instrument politic, dar și despre locul pe care îl ocupă scriitoarele în istoria literaturii.