Prin Bucureștii ce se duc | Povești din Cartierul Evreiesc
20 September 2016
Interviu cu Anca Pavel Nedea, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism
21 September 2016

Muzeul Jucariilor

ASOCIATIA MUZEUL JUCARIILOR a fost creata la initiativa unui grup de entuziasti iubitori si pastratori, inca din anii ’60, ai propriilor jucarii care, pe parcursul a patru decenii au strans si au colectionat nenumarate jucarii apartinand diferitelor generatii.

Unele jucarii s-au ascuns in sacul lui Mos Craciun sau al lui Mos Gerila, altele au stat cuminti in cizmulitele cremuite din holul casei. Unele au fost cumparate cu ultimul banut scuturat din portofel, altele au stat radioase in vitrinele magazinelor de lux sau pe tarabele reci ale pietelor, unele au ascultat, poate, muzica vesela din balciuri, dar toate, absolut toate jucariile noastre au fost martorele unui zambet.

In aparenta colectionarii sunt doar niste copii mai mari care n-au renuntat la jucariile lor, jucarii pentru care sunt in stare sa lase la o parte chiar si o viata pe care majoritatea din noi o socoteste a fi normala. Iar daca un colectionar isi transforma pasiunea in profesie, atunci cu siguranta el este un profesionist.

Si cum oare ar arata viata noastra fara nici un hobby? Credem ca destul de monotona. Unde ar fi nerabdarea cu care asteptam incheierea unei zi obositoare de munca pentru a ajunge acasa si a ne dedica putin timp “micului nostru univers de copil”. Nerabdarea acesta se poate datora unui trenulet electric, unei papusi, unei machete auto. Daca va recunoasteti in aceasta descriere, veniti alaturi de noi sa redescoperim minunata lume a jucariilor. (Cristian Dumitru)

interviu de Madalina Corina Diaconu