Născut în România- După 90 (un proiect ARCEN). Invitat: Mihai Constantinescu
6 January 2022
Născut în România: Invitată, Ecaterina Lung, prof. univ. dr. la Universitatea din București, Facultatea de Istorie, istoric medievist, director al Centrului de Istorie Medievală al Universității București duminică, 16 ianuarie ora 16:00
14 January 2022

Născut în România- După 90 (un proiect ARCEN). Invitat: Andrei Crăciun

În perioada 20 decembrie 2021- 07 ianuarie 2022, Radio România Cultural difuzează, sub genericul “Născut în România’’, o serie de interviuri care fac parte din seria „După ‘90”.

‘’După ‘90’’ este un proiect ARCEN de explorare și documentare a primului deceniu de după Revoluție, o interogație colectivă a trecutului recent într-o țară care pare să nu fi depășit în totalitate trauma tranziției.

Invitatul ediției din 7 ianuarie, ora 16:00 este Andrei Crăciun.

În 1990, Andrei Crăciun avea 7 ani și privea cu suspans meciurile României de la Cupa Mondială din Italia. Venea des în București împreună cu tatăl său și era fascinat de tarabele cu casete, discuri și cărți de la Universitate. Astăzi Andrei Crăciun este ziarist și scriitor. Privește înapoi cu ochi maturi și vede nu doar libertatea regăsită și iluziile pierdute, ci și micile și marile nedreptăți ale lumii postcomuniste. Un interviu în cadrul proiectului de explorare și documentare istorică „După 90” realizat de ARCEN și susținut de Radio România Cultural.