‘’Visez la ziua în care va fi „cool” să știi Constituția!” Născut în România cu Alina Dumitrașcu, autoarea cărții “Ce este Constituția? Joacă-te si vei afla!’’ (29 mai 2021, ora 16.00)
26 May 2021
Născut în România: Invitată,  poeta Dana Borcea, preşedinta fundației “Casa Pâinii” din comuna Viziru, Brăila – 6 iunie 2021
4 June 2021

Născut în România: Invitat conf. dr. Bogdan Suditu, Facultatea de Geografie şi Geologie a Universităţii din Bucureşti sîmbătă, 5 iunie 2021, ora 16.00

Invitatul ediţiei de sîmbătă, 5 iunie 2021, a emisiunii Născut în România, este conferenţiarul universitar Bogdan Suditu, doctor în geografie socială, planificare urbană şi politici de locuire al Universităţilor din Argeş şi Bucureşti, diplomat al prestigioasei ENA – Strasbourg, un intelectual care a îmbinat în condiţii ideale condiţia universitară cu cea practică, deoarece a activat şapte ani în administraţia centrală la Bucureşti, lucru rar într-un sistem cultural-politic din ce în ce mai superficial şi mai apăsat de presiunea consumerismului şi a facilităţii. Domnia sa este autorul excepţionalului volum apărut la Editura Compania din capitală, Bucureştiul în locuinţe şi locuitori de la începuturi pînă mai ieri (1459-1989).

Invitatul ne va introduce în istoria administraţiei şi planificării urbane din Bucureşti, explicîndu-ne coordonatele acestui tip de activitate plecînd de la paradigma ştiinţifică franceză. Şi pentru că domnia sa cunoaşte bine atît realitatea bucureşteană, cît şi pe cea franceză, pornind de la experienţa sa efectivă din cadrul administraţiei guvernamentale româneşti, va indica posibile căi de ameliorare a unui status complicat, eterogen, haotic şi văduvit de o viziune sistematică modernă.

Foto Bogdan Suditu (arhiva personală),  coperte (mulţumim Editurii Compania), imagini din Bucureştii Vechi (sursa: wikipedia).