Născut în România. Invitat balerinul Mihai Claudiu Costache
20 August 2020
Născut în România: Orientalismul românesc în avangarda studiilor de profil europene. Invitat, orientalistul Şerban Toader
23 August 2020

Născut în România – invitat, Mihai Bica, primul absolvent român de medicină la Cambridge

„Sigur că relația cu pacienții din Marea Britanie era una bună, profesională, dar mi-am dorit să tratez pacienți români”, spune Mihai Bica, primul absolvent român de medicină la Cambridge. 
Absolvent al Colegiului Naţional Sf. Sava din Bucureşti şi fost olimpic naţional la biologie, Mihai a decis să se pregătească singur pentru admiterea la prestigioasa  Universitate Cambridge, în ciuda faptului că majoritatea celor de aici i-au spus că încearcă, practic, imposibilul.  
 S-a pregătit singur pentru admitere, iar după 6 ani a absolvit Universitatea Cambridge, Christ’s College, Medicină.

A profesat un an în Anglia, apoi s-a întors în România unde a luat cu brio examenul de rezidențiat. Spune că motivele întoarcerii sunt unele interioare, personale, și a ajuns să ia această decizie după ce s-a întrebat serios ce înseamnă, pentru el, fericirea. 
Despre anii de pregătire și de studii, despre exigențele și viața de student de la Cambrige, despre cum este să lucrezi ca debutant în Marea Britanie, dar și despre cum a regăsit România, ce îi place și ce nu îi place aici, va vorbi la Născut în România, pe 21 august 2020, de la ora 16.00.

Realizator: Anamaria Spătaru