TIFF 2017: Comedia “King of the Belgians” va deschide cea de-a 16-a ediție a festivalului; corul “Sirenelor de la Marea Neagră”
24 April 2017
Serial despre Einstein. Premiera, la National Geographic, pe 30 aprilie
24 April 2017

Nouă zile de sărbătoare teatrală, la TESZT 2017

Memorie şi uitare. Poveşti comune, istorii personale şi utopii. Nouă zile de sărbătoare teatrală, la TESZT 2017. Festivalul Euroregional de Teatru Timişoara, organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, îşi aniversează cea de-a zecea ediţie între 20 şi 28 mai.

Festivalul a fost fondat în 2008 cu scopul de a iniția un dialog între creatorii de teatru din regiune, care, în contextul TESZT-ului, pot face cunoștință cu munca celorlalți și au posibilitatea de a lucra împreună. Cum din ce în ce mai mulți oameni de teatru și companii au revenit la Timișoara de-a lungul anilor, TESZT a devenit locul unde artiștii și publicul festivalului pot gândi împreună.

 

Lista artiștilor invitați în festival include regizori și performeri din diverse genuri artistice și cu estetici speciale, care sunt, cu siguranță, printre cei mai relevanți artiști ai scenei actuale. Alături de Horváth Csaba, Schilling Árpád, Urbán András, Kokan Mladenović, Ivo Dimcev, care revin în festival, anul acesta, ne bucurăm să avem în program spectacole și performance-uri ale unor artiști precum Gianina Cărbunariu, Maja Pelević, Olga Dimitrijević, Sarah Vanhee, Hód Adrienn, Mădălina Dan și Mihaela Dancs, Giuseppe Chico și Barbara Matijević, Maria Lucia Cruz Correia, Xavier Bobés, Janek Turkowski, dar și spectacole excepționale create de Agrupación Señor Serrano, Rabih Mroué, Salvatore Tramacere. Alături de artiști extrem de cunoscuți, festivalul oferă spațiu de exprimare pentru creatori aflați la început de drum, precum Maruša Kink, Alex Fifea și David Schwartz, Lisa Verbelen și BOG., Oliver Zahn, Nina Rajić Kranjac, Kelemen Kristóf, Jo Bannon, respectiv Harry Giles.

Biletele pentru spectacolele invitate costă 30 și 20 lei, respectiv 15 și 10 lei cu reducere. La fel ca în anii trecuți, spectatorii pot achiziționa abonamente de festival: TESZT200 cu 200 RON sau TESZT100, la prețul redus de 100 RON, include 10 spectacole invitate. Abonamentul TESZT5 oferă acces la cinci spectacole şi poate fi cumpărat cu 100 lei, respectiv 60 de lei pentru elevi, studenți, pensionari și posesori KULT CARD. Abonamentul include 5 spectacole la Sala Mare, la alegere.