MUZICĂ DE CABARET REINTERPRETATĂ ÎN CONCERTUL SANDEI WEIGL DIN NOIEMBRIE, DE LA ARCUB
30 October 2018
Performance-uri transmise live în București și Paris, în cadrul evenimentului Memory of the Future, de către WASP Studios și Cabaret de la Performance
30 October 2018

„Nu există patriotism fără patrimoniu!”

Eugen Petri - România - Împreună

Astăzi, 30 octombrie, se încheie oficial  prima ediție a „Taberei Naționale de Sculptură Monumentală – România 100 – Ploieşti 2018” .
Timp de o lună lună, la Ploiești, în Parcul Municipal Vest, s-a  desfășurat prima ediție a „Taberei Naționale de Sculptură Monumentală – România 100 – Ploieşti 2018”, un proiect inițiat cu ocazia Centenarului Marii Uniri de  Asociația Culturală 24 PH Arte cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Ploiești în parteneriat cu UAP – Filiala Ploiești, Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” Ploiești, Parc Municipal Vest, TCE, SGU, Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești.
 
Poieștenii sunt invitați în Parcul Municipal Vest să vadă cum, sub dalta a șapte artişti români, marmura românească de Rușchiţa s-a transformat în tot atâtea opere de artă, cu tema Centenarului Marii Uniri de la 1918.
Lucrătorii cu har Daniel Dan, Maxim Dumitraș, Alfred Dumitriu, Bogdan Hojbotă, Petre Virgiliu Mogoșanu, Eugen Petri, Ion Zderciuc, au fixat în piatră sentimentul lor patriotic, fără teamă de desuet sau anacronism.
Bogdan Hoșbotă – România – Pomul Vieții
Parcul ploieștean este de astăzi mai bogat, ochii copiilor și tinerilor de azi și de mâine vor admira istoria prin forme artistice.

Proiectul ploiestean aduce identitate, personalitate, educatie, tourism, intr-un spatiu tern al orasului, atat pentru participanti, cat si pentru locuitorii din zona. Innobilarea parcului cu aceste sculpturi este in punct de plecare spre alte proiecte culturale, artistice, educative. 

Ion Zderciuc – Republica Moldova  – Nodul Gordian

Nu este de neglijat  nici  valoarea adaugata  a ansamblului.  Fiecare sculptor va primi o sumă de bani care reprezintă contravaloarea drepturilor de autor pentru realizarea operelor, în schimb autorii vor transmite municipalității, în mod irevocabil și exclusiv, drepturile patrimoniale de proprietate intelectuală asupra lucrării realizate, conform Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.