Artă religioasă și nu numai, la Muzeul Satului de la Șosea
24 April 2019
Universul detaliat al lui Zemlenyi
9 May 2019

O temă expozițională: Sondarea interiorului

Grupul Opus, alcătuit din artiști care activează susținut expozițional de mai bine de 10 ani în România –revine cu o nouă prezentare, la Galeria Simeza din Capitală.

~Mărturii, expresivități, introspecții~ este titlul expoziției care pune laolaltă pe simeză, cele mai reprezentative și recente lucrări realizate de cei 12 artiști ai grupării Opus. Artiștii expozanți sunt: ANDREEA DRĂNICEANU,VLADIMIR ENE, EUGENIA HAGIU ANDREI, MIRELA HAGIU, TEODOR HRIB, ROMEO LIBERIS, RODICA LOMNĂŞAN, MARIA RODICA MARIA, MIRCEA NECHITA, DUMITRU RADU, CRISTIAN TARBĂ, ION VIŞAN.

Expoziția ~Mărturii, expresivități, introspecții~ n-a obligat tematic în niciun fel artiștii expozanți. Fiecare creator a venit în spațiul expozițional cu lucrări pe care le recunoaște a fi reprezentative pentru opera personală. În principiu lucrările au fost noi, piese care nu au mai fost expuse, semn al respectului pentru activitatea creatoare, dar și al respectului pentru privitorul avizat.

De la grafică, la tehnici ale gravurii, de la pictură la tehnici mixte și la sculptură, expoziția a avut o ofertă vizuală generoasă. Dincolo de tehnici, expresivitățile plasticienilor, acum deja cunoscute – au creat un tot unitar, plăcut și elegant în spațiul expozițional.

Interviul cu pictorul Ion Vișan, unul dintre artiștii fondatori ai grupării Opus –ne oferă informații și căi de a pătrunde în universul acestei expoziții.

Realizator Roxana Păsculescu