Teatrul profesionist e moft sau necesitate?
30 March 2021
„Războiul lumilor”- adaptarea radiofonică din 1938, care a creat panică printre ascultători
1 April 2021

„Pinocchio” și „Micuța Dorothy” vor fi proiectate pe marile ecrane din țară

Spectacolele Operei Comice pentru Copii se vor putea vedea pe marile ecrane, datorită parteneriatului încheiat între Opera Comică pentru Copii și Teatru la Cinema. Două zile pe săptămână, sâmbăta și duminica, de la ora 11.00, marile producții ale Operei Comice – spectacole pentru copii de operă, operetă, balet, musical sau teatru muzical – vor fi proiectate în cinematografe.

Primele două proiecții sub marca Opera Comică pentru Copii vor fi cele ale spectacolelor „Pinocchio” și „Micuța Dorothy”. Ele vor putea fi urmărite la Happy Cinema, Galleria Mall Buzău și Happy Cinema, Focșani Mall, sâmbătă 3 aprilie, de la ora 11.00, respectiv duminică 4 aprilie, de la ora 11.00. Biletele pot fi cumpărate de pe platforma teatrulacinema.ro.

„În cazul în care ar fi permis accesul spectatorilor în cinematografe, spectacolele OCC ar putea fi proiectate pe marile ecrane, simultan, la nivel național, în cinematografele din marile orașe. În ziua proiectării în cinematografe, spectacolul va fi disponibil și online, pentru a fi vizionat de cei care nu pot să ajungă în sala de cinema, indiferent că sunt români aflați în țară sau în străinătate”, afirmă Mihai Penișoară, directorul general al companiei Teatru la Cinema.

Opera Comică pentru Copii, instituție unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate, cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare. Instituția are în palmaresul său o colecție impresionantă de premii internaționale.

„Parteneriatul dintre Opera Comică pentru Copii și Teatru la Cinema face posibil accesul la spectacole de o calitate excepțională, înregistrate la nivel profesionist, pentru publicul care își dorește experiența unei interacțiuni sociale legată de actul artistic, dar care nu poate fi prezent în sălile de spectacol ale instituțiilor de teatru. Este un parteneriat pe termen lung, prin care ne dorim o distribuție la nivel național”, a precizat Felicia Filip, director general al OCC.

Teatru la Cinema este un concept inedit, un produs cultural care a avut inițial ca obiectiv punerea în scenă a unor spectacole de teatru LIVE în spațiul neconvențional al cinematografelor situate în centrele comerciale. În contextul pandemiei care a afectat industria de spectacole și pe producătorii de conținut, acesta și-a repoziționat activitatea prin proiectarea de spectacole de teatru pe marile ecrane, la nivel național. Totodată Teatru la Cinema a lansat și propria platformă de streaming online, scenatv.ro, prin care oferă producții românești de teatru, operă, balet și film.