Opt filme din opt țări concurează pentru trofeul Comedy Cluj 2016
22 September 2016
Scurtmetrajul „Noiembrie” are premiera internațională la Brest International Film Festival
22 September 2016

Presedintele Romaniei a acordat Inaltul Patronaj Festivalului National de Teatru, editia 2016

Festivalul National de Teatru din Bucuresti se desfasoara, pentru al doilea an consecutiv, subInaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Werner Iohannis. Estesingurul eveniment dedicat teatrului care, anul acesta, se bucura de acest privilegiu.

„Suntem deosebit de onorati de atentia pe care Presedintia Romaniei, cu precadere domnul Klaus Werner Iohannis, o acorda din nou fenomenului cultural reprezentat de Festivalul National de Teatru, aratand prin aceasta respectul cuvenit unei bresle care isi coaguleaza creativitatea in cadrul celui mai important eveniment pentru teatrul din Romania si asezandu-l astfel intre prioritatile nationale in domeniul culturii”, sublinia directorul Festivalului, Marina Constantinescu, care a gandit editia din 2016 „ca pe un manifest impotriva distrugerii aristocratiei culturii, a valorilor civice, a lumii profunde, normale si asezate. Un altfel de a fi impreuna, o vreme, ca sa ne pastram verticalitatea, moralitatea si visele“. 

Cea de-a 26-a editie a Festivalului National de Teatru care se va desfasura la Bucuresti, intre 21 si 30 octombrie, va arata, in cele zece zile, valoarea din acest moment a teatrului autohton prin 40 de spectacole romanesti selectionate, care vor fi prezentate pe scenele institutiilor partenere din Bucuresti. 

Pe langa productiile teatrale nationale, trei creatori straini de elita: Lev Dodin, Angelin Preljocaj si Carolyn Carson vor fi prezenti cu operele lor in Capitala, in calitate de invitati speciali ai Festivalului National de Teatru.