FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM „ARIPI”
8 March 2019
30 de ani. Cum am construit democrația după 1989 | OWR 12
11 March 2019

Programul lunilor martie-aprilie la MiniREACTOR

Programul de primăvară al MiniReactor e unul plin de aventuri, de magie și de povești despre personaje pe care nu ai cum să nu le îndrăgești. Florin Suciu, magicianul, revine pentru un spectacol interactiv, în care va încerca să-și recupereze magia cu autorul copiilor. Ne mutăm apoi într-o pădure fermecată, după care într-o bucătărie – dar nu oricare, ci a familiei Balaur. Învățăm după aceea despre diferențele dintre noi cu ajutorul Pinguinului Colorat și despre frica de întuneric, întrebându-ne De ce îi e frică întunericului? În final, aflăm povestea Familiei Timp de la Madame Pove, surprinsă de această dată într-o situație inedită.

PROGRAMUL DETALIAT AL LUNILOR MARTIE-APRILIE

CINE E ÎN JOBEN? | spectacol invitat

Sâmbătă, 16 martie ora 11:00

Cu și de: Florin Suciu

Pentru cǎ nu vrea decât sǎ doarmǎ, iepurașul somnoros Octavian furǎ toatǎ puterea magicǎ a magicianului, iar singurii care îl pot ajuta sǎ și-o recupereze sunt copiii. Haideti sǎ îl cunoaștem pe Domnul Octavian și sǎ-l ajutǎm împreunǎ pe magician sǎ își recapete puterile, descoperind „Cine e în joben”.

Recomandat copiilor: 3+

Producție a Asociației Magic Puppet

PĂDUREA FERMECATĂ | spectacol invitat

Sâmbătă, 23 martie ora 11:00

Cu și de: Andreea Bolovan și Andra Ștefan

Spectacolul este un moment de teatru de păpuși, care-și propune să-i aducă pe copii mai aproape de natură. Aceștia vor face cunoștință cu pădurea și cu prietenii ei și vor afla ce daruri are codrul pentru oameni și cât de importante sunt acestea pentru echilibrul mediului care ne înconjoară. Povestea se deapănă printr-o îmbinare de mijloace artistice care țin de teatrul de păpuși clasic cu proiecții experimentale. Astfel se sugerează o lume fantastică în care orice e posibil. Doi copii, o provocare și o pădure misterioasă. Așa începe călătoria unui băiețel printre tainele și ființele unei păduri magice. După multe peripeții și încercări năzdrăvane, copilul descoperă secretele acesteia.

Recomandat copiilor: 4+

O producție a Asociației Bafi

BUCĂTĂRIA FAMILIEI BALAUR

Sâmbătă, 30 martie ora 11:00

Cu: Lorena Copil, Bianco Erdei

Regia: Delia Gavlițchi

Dramaturgia: Ana Cucu- Popescu

Scenografia: Tomos Tunde

Muzia: Adrian Cimpoeșu

După povești de Adina Rosseti

Ce e aceea o „dragoniţă”? De ce nu mai există balauri cu şapte capete? De ce „trebuie” să facem anumite lucruri? Curiozitatea a fost dintotdeauna o trăsătură a copiilor inteligenţi, dar a devenit şi mai acută odată cu progresul tehnologic al ultimelor decenii. E firesc ca cei mici să aibă o multitudine de întrebări în legătură cu lumea în care trăiesc, iar, de cele mai multe ori, părinţii ocupaţi şi obosiţi după o zi grea de muncă sunt cei care trebuie să găsească răspunsurile.

Vă invităm să păşiţi împreună cu noi în ”Bucătăria familiei Balaur”, unde curiozităţile lui Bălăurel îşi găsesc explicaţii prin jocuri, cântecele şi poveşti din cele mai năstruşnice. Nimeni nu deţine toate răspunsurile din lume, iar asta nu e deloc o problemă, cât timp ne face plăcere să le dăm naștere cu ajutorul imaginației.

”Bucătaria Familiei Balaur” este o adaptare liberă după textele Adinei Rosetti din cartea ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură? … și alte 10 întrebări fantastice” publicată la editura Curtea Veche.

Recomandat copiilor: 3+

O producție MiniReactor

PINGUINUL COLORAT | spectacol invitat

Sâmbătă, 6 aprilie ora 11:00

Regia: Florin Suciu și Silviu Ruști

Dramaturgia: Florin Suciu și Silviu Ruști

Cum ar fi dacă te-ai uita în oglindă și ai observa că dintr-un accident ai devenit, pur și simplu… altă culoare? Fetița- penguin, Lia este pusă la mare încercare când e tachinată de celelalte animăluțe din cauza noului aspect. Este oare culoarea mai presus decât prietenia? Compania Magic Puppet vă invite să urmăriți un spectacol cu marionete, unde copii învață că a fi diferit nu e ceva greșit!

Recomandat copiilor: 3+

Producție a Asociației Magic Puppet

DE CE ÎI E FRICĂ ÎNTUNERICULUI?

Sâmbătă, 13 aprilie, ora 11:00

Cu: Alina Mișoc, Raluca Mara, Adonis Tanța

Regia: Diana Dragoș

Dramaturgia: Brândușa Ban

Scenografia: Anda Pop

După povești de Adina Rosseti

Spectacolul este o adaptare liberă după textele Adinei Rosetti din cartea ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură? … și alte 10 întrebări fantastice” publicată la editura Curtea Veche.

‘De ce îi e frică întunericului?’ este o poveste despre prietenie, despre depășirea fricilor și despre încredere. Cei mici vor fi purtați într-o lume colorată a vrăjitoarelor unde vor vedea cum e să cauți neîncetat când îți dorești ceva cu adevărat dar și cum e când cea mai mare frică îți poate deveni cel mai bun prieten.

Spectatorii se vor împrieteni cu Întunericul și vor învăța, alături de personajul principal, că adevărata magie constă în depășirea propriilor frici.

Recomandat copiilor: 4+

O producție MiniReactor

MADAME POVÉ ȘI FAMILIA TIMP

Sâmbătă, 20 aprilie, ora 11:00

Regia: Delia Gavlițchi

Dramaturgia: Alexa Băcanu

Scenografia: Oana Andreea Matei

În spectacolul ”Madame Pové și Familia Timp” căutăm timpul pierdut. Bunicul Timp a dispărut, iar fără el, Madame Pové nu mai poate să-și organizeze poveștile!

Veniți să vedeți cum arată Familia timp, adică Bunicul Timp, Tanti Ora, Nenea Minut și Micuța Secundă, prin ochii doamnei Pové.

Recomandat copiilor: 3+

O producție MiniReactor

—————————-

Bilete online: www.biletmaster.ro

Mai multe detalii despre programul Mini Reactor puteți găsi pe pagina noastră de facebook – https://www.facebook.com/mini.reactor sau pe site-ul www.reactor-cluj.com.