Din 1 octombrie se pun în vânzare biletele la Les Films de Cannes à Bucarest – 8 filme românești în avanpremieră
30 September 2019
Vorba de cultură, la festivalul „Sub bagheta lui Merlin”
1 October 2019

PUNGUȚA CU DOI BANI – PREMIERĂ

Era odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar… cucuuriguuu! povesti! Toamna bogată-n basme aduce o nouă premieră la Teatrul Ion Creangă – „Punguța cu doi bani – un spectacol muzical interactiv și energic, după o poveste tare de demult, care a distrat părinți, bunici și străbunici, pe vremea când erau ei TICpitici. Recomandat boierilor mici, care încă învață să numere bănuți, spectacolul se joacă în fiecare weekend din luna octombrie la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă.

„Punguța cu doi bani” este o excelentă oportunitate de a redescoperi poveştile lui Ion Creangă – basme de un incredibil dinamism scenic, deşi au fost scrise acum mai mult de un secol. Adaptat de o echipă tânără și talentată, care propune o interpretare inedită a binecunoscutului text, spectacolul aduce publicul – copii și adulți deopotrivă – în mijlocul acțiunii. „Încă din foaier pornim în aventură, alături de cocoș, trecând prin apă și prin foc, în lupta cu boierul, cu vizitiul și bucătăreasa. Când pe drum, când pe lângă drum, în curtea căsuței colorate sau printre copaci, strigând cu toții: Cucurigu, boieri mari, dați punguța cu doi bani!” (Gabriela Dumitru, regizoare)

PUNGUȚA CU DOI BANI

După povestea omonimă de Ion Creangă

Regia și scenariul: Gabriela Dumitru

Costumele: Ioana Colceag

Decorul: Diana Moțea

Coloana sonoră: Andrei Petre Tatu

Distribuția: Cocoșul – Ciprian Niculae;

Boierul / Moșul – Voicu Hetel; Vizitiul – Marius Nănău;

Bucătăreasa / Găina – Oana Bănuță; Baba – Liliana Donici

Durata: 45 de minute

Recomandat: copiilor între 3 și 6 ani

Spectacolul se joacă pe data de 11, 13 și 20 octombrie, ora 18:00 și pe data de 27 octombrie, ora 11:00, la Sala Mică (Str. Biserica Amzei 21-23).

Biletele sunt disponibile online, pe myticket.ro și entertix.ro (bit.ly/Punguta_cu_2_bani), sau la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – tel. 0767.934.374.

***

Pentru mai multe informații persoana de contact este Anca Scurtu – Birou Marketing, Comunicare și Management Educațional, tel. 0743 367 108, e-mail: anca.scurtu@teatrulioncreanga.ro.