EMIL BOROGHINĂ în premiera radiofonică LUMEA-I UN TEATRU, NOI SUNTEM ACTORII
3 July 2022
Laetitia Casta a vrăjit publicul la FITS 2022!
3 July 2022

Regizorul Peter Brook, s-a stins din viaţă la vârsta de 97 de ani

Peter Brook s-a născut la 21 martie 1925 în zona Bedford Park din Chiswick, Londra.

Peter Stephen Paul Brook, a fost un regizor englez de teatru și film care își are sediul în Franța de la începutul anilor 1970. El a câștigat mai multe premii Tony și Emmy , un Laurence Olivier Award , Praemium Imperiale și Prix Italia . A fost numit „cel mai mare regizor de teatru viu al nostru”.

Brook a regizat Dr Faustus , prima sa producție, în 1943 la Teatrul Torch din Londra, urmată la Teatrul Chanticleer în 1945 cu o renaștere a lui The Infernal Machine . În 1947, a mers la Stratford-upon-Avon ca asistent de regie la Romeo și Julieta și Love’s Labour’s Lost . Din 1947 până în 1950, a fost director de producție la Royal Opera House din Londra. Lucrarea sa de acolo a inclus o punere în scenă extrem de controversată a lui Richard Strauss Salome cu decoruri de Salvador Dalí și o repunere în scenă eficientă a piesei La bohème de Puccini .folosind decoruri care datează din 1899. A urmat o proliferare a lucrărilor pe scenă și pe ecran ca producător și regizor. Dark of the Moon de Howard Richardson (1948–49), la Ambassadors Theatre , Londra, a fost o producție timpurie, foarte admirată. [ necesită citare ]

În 1970, împreună cu Micheline Rozan , Brook a fondat Centrul Internațional de Cercetare Teatrală , o companie multinațională de actori, dansatori, muzicieni și altele, care a călătorit pe scară largă în Orientul Mijlociu și Africa la începutul anilor 1970. Are sediul la Paris, la teatrul Bouffes du Nord din 1974. El a anunțat în 2008 că va demisiona din funcția de director artistic al Bouffes du Nord, începând din acel an o predare de trei ani către Olivier Mantei și Olivier Poubelle.

Sursa: wikipedia