Dezbatere la Astra Film Festival după un film nerecomandat minorilor „În plasa prădătorilor sexuali”, de Vít Klusák, Barbora Chalupová, un film șocant care scoate la iveală abuzurile online asupra minorilor
10 September 2020
Documentar cu 8 nominalizări la Premiile Goya, despre o civilizație uitată îngropată între dunele de nisip din sudul Spaniei, gratuit pe VIMEO
11 September 2020

Stephen Roberts, Coordonatorul Departamentului de planificare și programare al Viasat World : „mulţumesc pentru ocazia de a vorbi despre serialele noastre extraordinare!”

Invitat la Scena şi Ecranul, emisiunea realizată de Michaela Platon, pentru un dialog despre cele mai fierbinţi premiere de la Epic Drama tv, Stephen a vorbit despre aceste producţii uimitoare cu actori, regizori, scenariști şi producători de top şi despre felul în care acest broadcaster internaţional care mai operează în România şi VIASAT NATURE, EXPLORE, HYSTORY, SPORT precum şi TV1000 aloca toate resursele pentru ca programele oferite să fie unele de excepţie.

Deținător al unui MA în scenaristică de film și televiziune, Stephen Roberts conduce Departamentul de Planificare și programare al  difuzorului internațional de top Viasat World, coordonează o echipă formată din 18 persoane și elaborează strategia de planificare pentru 21 de canale, în principal pentru regiunea Europei Centrale și de Est, făcând parte și din echipa editorială pentru selecția de conținut în cadrul portofoliului de canale al companiei.

Puteți accesa acest interviu în exclusivitate în folderul audio de mai jos.

Epic Drama, care difuzează cele mai bune serii dramatice din întreaga lume ne aduce în acest weekend premiera unei drame de război tulburătoare, TRĂDĂTORUL, regizate de  Florian Gallenberger, deținătorul unui Oscar – iar săptămâna viitoare ne vom întâlni cu MISS SCARLET ŞI DUCELE, într-o serie incitantă de crimă și mister.

THE TURNCOAT / TRĂDĂTORUL ecranizarea best sellerului  lui Siegfried Lenz are premiera sâmbăta, 12 septembrie , ora 22

Vara lui 1944: încă luptând într-un război care a fost deja pierdut, Walter, un tânăr soldat german, se îndreaptă spre Frontul de Est, când trenul lui e spulberat de o mină de teren. Din fericire, el supraviețuiește, însă e trimis la o mică unitate dintr-o pădure din Polonia, înconjurată de partizani. Deși sadicul lui comandant îi ordonă să comită felurite acte brutale, tânărul ajunge în scurt timp să se simtă sfâșiat între sentimentul datoriei, cel al vinovăției și conștiința lui. În plus, nu-l ajută cu nimic că e îndrăgostit de Wanda, o poloneză membră a mișcării partizanilor, care e însărcinată cu copilul lui.

MISS SCARLET AND THE DUKE– va avea premiera marţi, 15 septembrie de la ora 22

Derulată în aceeași societate londoneză a anilor 1850 care l-a creat pe Jack Spintecătorul, această dramă polițistă britanică urmărește o eroină curajoasă și independentă, pe nume Eliza Scarlet. Având o minte veșnic curioasă, Miss Scarlet a fost dintotdeauna mai interesată de ideea de a conduce agenția de detectivi particulari a regretatului ei tată, mai degrabă decât de eforturile de a deveni „o doamnă așa cum se cuvine”. Însă nimic nu ar fi putut s-o pregătească pentru pericolele cu care se va confrunta în branșa celor care investighează cazuri de crimă. Pe lângă cazurile noi care apar în fiecare săptămână, serialul o urmărește pe Eliza în relațiile ei cu celelalte personaje: inspectorul William Wellington, supranumit „Ducele”; investitorul Rupert Parker; menajera Ivy și un escroc foarte priceput, pe nume Moses.

LUPTE DIN UMBRA /SHADOW LINES – continua joi, 17 septembrie de la ora 22, cu un nou episod

În anii 1950, cel mai fierbinte punct de pe harta Războiului Rece nu este nici Washington DC, nici Moscova, ci Helsinki, unde KGB-ul și CIA se luptă ca să obțină controlul asupra Finlandei, o țărișoară nordică înghesuită între marile puteri de la Est și Vest. Între cele două superputeri se acumulează tensiuni tot mai mari, iar Fist, o echipă a Serviciilor Secrete finlandeze, se luptă ca să mențină independența țării și unitatea acestui grup. Când cea mai nouă membră a echipei începe să descopere adevărul despre trecutul ei, în contextul în care se apropie cu pași repezi alegerile prezidențiale din Finlanda, mizele personale și profesionale ale acestor conflicte devin tot mai mari, iar membrii grupului Fist constată că le revine misiunea de a apăra viitorul țării lor.