Concurs de burse de creație literară pentru tinerii scriitori inițiat de Uniunea Scriitorilor din România
7 May 2019
PORTRET: Lucian Blaga – sufletul aflat în mută, seculară căutare de totdeauna
9 May 2019

Scriitorul norvegian Jo Nesbø: “Pe măsură ce îmbătrânesc, devin din ce în ce mai intrigat și mai interesat de personajul meu Harry Hole”

Scriitorul norvegian Jo Nesbø a avut aseară o primă întâlnire cu publicul la Bucureşti. Jo Nesbø este unul dintre cei mai apreciați autori de romane polițiste din lume, volumele sale fiind traduse până acum în 50 de limbi. În România celebrul autor este cunoscut în special pentru romanele din seria detectivului Harry Hole, dar și a celor din duologia Olav Johansen. Printre cărțile publicate de Editura Trei se numără Fiul, Liliacul, Sânge pe zăpadă, Soare în miez de noapte și Cărabușii. Inspirat de poveștile și de îndemnurile fiicei sale, autorul s-a apucat să scrie și cărți pentru copii, seria Doktor Proktor aflându-se în pregătire la Editura Pandora M. Astăzi, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, are loc însă în prezența autorului lansarea celui mai recent roman al acestuia, respectiv Macbeth, al șaselea volum al Proiectului Hogarth Shakespeare, care presupune interpretarea în cheie modernă a piesei cu același nume de William Shakespeare.
Cum este pentru scriitorul norvegian să își construiască personajele atât de îndrăgite la nivel global aflăm chiar de la Jo Nesbø dintr-un interviu realizat de Andra Petrariu. Traducerea a fost asigurată de Rodica Mitroiu.