Focus: experiment și cercetare la Reactor
3 March 2021
„Bull” sau despre fenomenul de bullying – o nouă premieră la Teatrul Mic
3 March 2021

Scriitorul Radu Stanca este omagiat de actorii TNRS, la 101 ani de la naștere

În perioada 3 – 5 martie, Naționalul sibian aduce un omagiu poetului, dramaturgului și regizorului Radu Stanca, printr-o serie de recitaluri oferite online de actorii TNRS, începând cu ora 21:00.

Actorii Secției Române și Secției Germane vor prezenta 43 de momente artistice, însumând diferite etape de creație ale poetului, de la versurile ce exultă iubirea până la nuanțele baladești ori poemele sale histrionice. Recitalurile sunt difuzate pe pagina de Facebook, canalul de YouTube și site-ul TNRS, precum și pe paginile de Facebook ale partenerilor media.

În luna martie TNRS continuă seria „Actori.SB.Online – Daruri teatrale” cu 18 noi povești și poezii pentru copii mici și mari, în fiecare seară de miercuri, joi și vineri, de la ora 21:00 (Secția Română), respectiv de la ora 21:30 (Secția Germană). Secțiunea de spectacole-lectură „Virgil Flonda”, prezentată de FITS și TNRS, oferă în prima lună a primăverii 6 lecturi online: „Teia”, „Lena, prințesa nimicului”, „Janna (Mâine va fi o nouă zi)”, „Terje Vigen”, „Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” și „Victor sau copiii la putere”.

De asemenea, „Tradiții TO GO” își continuă aventura folclorică online cu alte cinci episoade, printre care „Babele”, „Sfinții 40 de Mucenici” și „Buna Vestire”. Evenimentele sunt difuzate pe paginile de Facebook TNRS, FITS (spectacole-lectură), canalul de YouTube și site-ul TNRS, precum și pe paginile de Facebook ale partenerilor media.