Ascultă Radio România Cultural Live

Evenimente în luna aprilie la Librăriile Humanitas

Evenimente în luna aprilie la Librăriile Humanitas

09 Aprilie 2024, 17:40

𝐌𝐢𝐞𝐫𝐜𝐮𝐫𝐢, 𝟏𝟎 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗.𝟎𝟎, Editura Humanitas Fiction vă așteaptă la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr. 38) la lansarea romanului 𝑭𝒐𝒄𝒖𝒍 de 𝐃𝐚𝐧𝐢𝐞𝐥𝐚 𝐊𝐫𝐢𝐞𝐧, recent apărut în colecția „Raftul Denisei” în traducerea Ramonei Trufin.

𝑭𝒐𝒄𝒖𝒍 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐨 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐝𝐫𝐚𝐠𝐨𝐬𝐭𝐞, 𝐚𝐭𝐮𝐧𝐜𝐢 𝐜𝐚̂𝐧𝐝 𝐩𝐚𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐩𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐢 𝐝𝐢𝐬𝐩𝐚̆𝐫𝐮𝐭.

Căsnicia lui Rahel și a lui Peter a fost tensionată încă de când un student l-a pus pe Peter în centrul unei polemici pe rețelele de socializare, acuzându-l că nu ar fi respectat identitatea de gen. La rândul ei, Rahel se confruntă cu întrebări care țin de propria identitate. Misterul care plutește asupra tatălui ei – Cine este? Unde este? De ce mama ei nu i-a vorbit niciodată despre el? – și problemele pe care le descoperă în practica terapeutică devin o sursă de auto­analiză. Însă ritmul alert al vieții citadine, îndemnând la amânarea esențialului, este întrerupt de o vacanță, o izolare care îi va face pe cei doi să pornească într-o călătorie, deopotrivă a regăsirii de sine și a redescoperirii celuilalt.

Participă: 𝐃𝐨𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐁𝐨𝐥𝐭𝐚𝐬̦𝐮, scriitoare, 𝐄𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚 𝐂𝐡𝐞𝐛𝐚𝐜, blogger literar, și 𝐍𝐨𝐧𝐚 𝐑𝐚𝐩𝐨𝐭𝐚𝐧, editor-coordonator al Bookhub.ro. Moderatorul întâlnirii va fi 𝐃𝐞𝐧𝐢𝐬𝐚 𝐂𝐨𝐦𝐚̆𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮, Director al Editurii Humanitas Fiction.

„𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐃𝐚𝐧𝐢𝐞𝐥𝐞𝐢 𝐊𝐫𝐢𝐞𝐧 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐮𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐢𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐢𝐮, 𝐚𝐭𝐞𝐧𝐭 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐞𝐨𝐫𝐢 𝐞𝐦𝐨­𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐧𝐭, 𝐚𝐥 𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐚𝐟𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐫𝐢𝐳𝐚̆, 𝐞𝐱𝐩𝐥𝐨𝐫𝐚̂𝐧𝐝 𝐚𝐥𝐜𝐡𝐢𝐦𝐢𝐚 𝐦𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐬𝐚̆ 𝐝𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐭𝐫𝐮𝐩 𝐬̦𝐢 𝐩𝐬𝐢𝐡𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐞, 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐥𝐞𝐠𝐚 𝐮𝐧 𝐜𝐮𝐩𝐥𝐮, 𝐥𝐚 𝐛𝐢𝐧𝐞 𝐬̦𝐢 𝐥𝐚 𝐠𝐫𝐞𝐮.“ — 𝑻𝒉𝒆 𝑻𝒊𝒎𝒆𝒔 𝑳𝒊𝒕𝒆𝒓𝒂𝒓𝒚 𝑺𝒖𝒑𝒑𝒍𝒆𝒎𝒆𝒏𝒕

Seară italiană la Librăria Humanitas de la Cișmigiu dedicată poetei 𝐀𝐥𝐝𝐚 𝐌𝐞𝐫𝐢𝐧𝐢 și antologiei bilingve 𝑰𝒍 𝒔𝒖𝒐𝒏𝒐 𝒅𝒆𝒍𝒍'𝒐𝒎𝒃𝒓𝒂 / 𝑺𝒖𝒏𝒆𝒕𝒖𝒍 𝒖𝒎𝒃𝒓𝒆𝒊

J𝐨𝐢, 𝟏𝟏 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 19:00, 𝐥𝐚 𝐋𝐢𝐛𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐚 𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐬 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐂𝐢𝐬̦𝐦𝐢𝐠𝐢𝐮, puteți să participați la lansarea antologiei bilingve 𝑺𝒖𝒏𝒆𝒕𝒖𝒍 𝒖𝒎𝒃𝒓𝒆𝒊, prima apariție în volum, în traducere românească, a liricii 𝐀𝐥𝐝𝐞𝐢 𝐌𝐞𝐫𝐢𝐧𝐢.

𝐀𝐥𝐝𝐚 𝐌𝐞𝐫𝐢𝐧𝐢 este o apariție singulară în peisajul poeziei italiene recente, atât prin opera pe care a produs‑o, cât și prin viața ei ieșită din comun, care o smulge din circuitul literar din a doua jumătate a secolului XX, făcând‑o astfel neîncadrabilă în niciun curent, tendință sau paradigmă literară a vremii sale.

La eveniment, vor vorbi 𝐋𝐚𝐮𝐫𝐚 𝐍𝐚𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐚𝐧𝐨, Directoarea Institutului Italian de Cultura, poeta și scriitoarea 𝐈𝐨𝐚𝐧𝐚 𝐍𝐢𝐜𝐨𝐥𝐚𝐞, traducătoarea volumului 𝐃𝐚𝐧𝐚 𝐁𝐚𝐫𝐚𝐧𝐠𝐞𝐚 și poeta 𝐌𝐢𝐫𝐮𝐧𝐚 𝐕𝐥𝐚𝐝𝐚.

Dialogul va fi moderat de 𝐒𝐦𝐚𝐫𝐚𝐧𝐝𝐚 𝐁𝐫𝐚𝐭𝐮 𝐄𝐥𝐢𝐚𝐧, coordonatoarea colecției Biblioteca Italiana.

Joi, 11 aprilie, de la ora 19:00, sunteți invitați la un eveniment nou cu Radu Oltean, artist şi cercetător specializat pe ilustraţia reconstitutivă istorică şi arheologică, să descoperiți lucruri neştiute despre Columna lui Traian şi războaiele daco-romane.

Columna de la Roma a fost un monument de propagandă imperială. Ca şi cunoscutele statui de daci din forul lui Traian. Reliefurile Columnei nu sunt o descriere reală sau completă a războaielor dacice. În lipsa unor scrieri şi cronici contemporane, dispărute în majoritatea lor, istoricii s-au agăţat în mod excesiv de povestea sculptată pe fusul Columnei. Războiul descris în marmură a fost excesiv valorizat, cetăţile şi detaliile topografice au fost considerate rupte din realitate.

Editura Humanitas vă invită vineri, 12 aprilie, ora 18.00, 𝐥𝐚 𝐋𝐢𝐛𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐚 𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐬 𝐝𝐢𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣, la o întâlnire cu 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐞𝐥𝐚 𝐍𝐨𝐫𝐨𝐜, autoarea bestsellerului 𝐴𝑡𝑙𝑎𝑠𝑢𝑙 𝑓𝑟𝑢𝑚𝑢𝑠𝑒𝑡̦𝑖𝑖: 𝐹𝑒𝑚𝑒𝑖𝑙𝑒 𝑙𝑢𝑚𝑖𝑖 𝑖̂𝑛 500 𝑑𝑒 𝑝𝑜𝑟𝑡𝑟𝑒𝑡𝑒, și 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐍. 𝐒𝐭𝐞𝐫𝐦𝐢𝐧 despre 𝑳𝒖𝒎𝒆𝒂 𝒇𝒆𝒕𝒆𝒍𝒐𝒓: 𝑷𝒐𝒓𝒕𝒓𝒆𝒕𝒆 𝒔̦𝒊 𝒑𝒐𝒗𝒆𝒔̦𝒕𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝒋𝒖𝒓𝒖𝒍 𝒑𝒂̆𝒎𝒂̂𝒏𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊, o nouă carte-album, o colecție unică de portrete și povești din toată lumea.

„Imaginați-vă această carte ca pe un voiaj în jurul lumii. Vom călători împreună în 55 de țări și vom cunoaște fete minunate, din medii foarte diferite. Vom descoperi nenumăratele feluri în care fetele pot trăi bucuria autentică și vom învăța lucruri uimitoare și fascinante despre culturile lumii și despre diversitatea planetei noastre. Mi-am dat seama că toate tinerele din lume – indiferent de cultura sau contextul vieții lor – pot să mute munții din loc; au nevoie doar de puțin sprijin și de încurajări.“ — MIHAELA NOROC

MIHAELA NOROC, autoarea bestsellerului 𝐴𝑡𝑙𝑎𝑠𝑢𝑙 𝑓𝑟𝑢𝑚𝑢𝑠𝑒𝑡̦𝑖𝑖: 𝐹𝑒𝑚𝑒𝑖𝑙𝑒 𝑙𝑢𝑚𝑖𝑖 𝑖̂𝑛 500 𝑑𝑒 𝑝𝑜𝑟𝑡𝑟𝑒𝑡𝑒, a călătorit în peste 100 de țări, în ultimii zece ani, fotografiind femei din toate mediile sociale.

Demersul tinerei românce a devenit faimos în întreaga lume și s-a transformat într-o carte de succes publicată în mai multe limbi. Proiectul său este un fenomen global prezent în cele mai prestigioase publicații ale lumii, precum și în expoziții spectaculoase. Oprah Winfrey, CNN, The Wall Street Journal, The Guardian, Time, Forbes, Elle, RAI, SKY News sunt doar câteva dintre numele mari care au prezentat pe larg 𝐴𝑡𝑙𝑎𝑠𝑢𝑙 𝑓𝑟𝑢𝑚𝑢𝑠𝑒𝑡̦𝑖𝑖, transformându-l în cel mai mediatizat proiect artistic creat de un român în zilele noastre.

Editura Trei și Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta, nr.38) vă invită vineri, 12 aprilie, începând cu ora 19:00, la evenimentul de lansare a cărții Tăcerea vine prima, cel mai nou roman scris de Ioana Maria Stăncescu, apărut în colecția de Autori români a Editurii Trei.

Alături de autoare participă scriitoarele Simona Antonescu și Corina Sabău.

Moderatoare: Nona Rapotan, jurnalist cultural.

Întâlnirea se va încheia cu o sesiune de autografe.

Tăcerea vine prima vorbește despre trauma unei familii contemporane şi despre blocajele de comunicare dintre mai multe generații de femei. Când tăcerea se instalează într-o familie, toate comportamentele sunt creatoare de traume. Singura soluție pare să fie depășirea fricii și deschiderea rănilor.

Ioana Maria Stăncescu s-­a născut la București, în 1975, și a studiat limba și literatura franceză la Universitatea din București. Lucrează ca realizator la Radio România Internațional. Debutează în 2020 cu Tot ce i-am promis tatălui meu (apărut la Editura Trei), roman nominalizat la Premiile „Sofia Nădejde" pentru literatură scrisă de femei, categoria Debut Proză, și laureat la Festival du Premier Roman Chambéry, 2021.

𝐂𝐚̆𝐭𝐚̆𝐥𝐢𝐧 𝐏𝐚𝐯𝐞𝐥, arheolog și scriitor, în dialog cu 𝐂𝐚̆𝐭𝐚̆𝐥𝐢𝐧 𝐒𝐚𝐯𝐚, directorul general al TVR Iași, despre volumul 𝐀𝐝𝐞𝐯𝐚̆𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐯𝐚𝐜𝐚𝐧𝐭̦𝐞. 𝐏𝐫𝐨𝐳𝐚̆ 𝐬𝐜𝐮𝐫𝐭𝐚̆.
𝐋𝐚𝐧𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐬𝐞𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐞
𝐒𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟏𝟑 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟖.𝟎𝟎
Agora Ex Libris (zona de evenimente)
Palas Mall Iași
Târgul de carte Librex

„Treizeci de povestiri care curg una într-alta cu blândețe, melancolie, calm, uneori cu o resemnare care destinde. Cu fiecare text, Cătălin Pavel pune în mișcare câte un carusel discret. La un moment dat, toate se rotesc silențios, arătându-și limpede și coregrafic ocupanții provizorii. Simfonie de 𝑠ℎ𝑜𝑟𝑡 𝑚𝑜𝑣𝑖𝑒𝑠. Cu fiecare rotire, sunetul devine mai clar, vezi personajele, le percepi timpul, secvențial, dar neîntrerupt, te umpli de lumina aurie de toamnă dulce, în care iubirile sunt mai mereu la timpul trecut ori trimise într-un viitor improbabil, iar amintirile umplu misterios fiecare alveolă încă goală de sens. Citim rar proză adevărată (vasăzică 𝑛𝑎𝑟𝑎𝑡̦𝑖𝑢𝑛𝑒, și încă în genul scurt, atât de dificil) în veșminte poetice cu valoare de elixir. Cătălin Pavel este un scriitor de esență rară, imposibil de definit până la capăt și, tocmai de aceea, profund adictiv.“ - Tania Radu

CĂTĂLIN PAVEL (n. 1976) este scriitor și arheolog. A urmat studii doctorale și postdoctorale la Oxford (Hertford College), Paris 1 Panthéon- Sorbonne, Institutul Arheologic Albright din Ierusalim, Universitatea din Hamburg și Colegiul Noua Europă din București. A participat la săpături arheologice în țară, în Germania, Franța, Anglia, Maroc, Israel și în special în Turcia (la Milet, Gordion și, în 2005–2010, la Troia).

A predat arheologie, artă clasică și teme arheologice în literatură în București, Cluj și Atlanta, iar în prezent este conferențiar universitar la Universitatea „Ovidius“ din Constanța, unde coordonează doctorate și conduce săpăturile arheologice ale universității în Cetatea Histria. În calitate de cercetător științific la Institutul de Istoria Religiilor al Academiei Române, este membru al echipei care pregătește ediția critică a operei științifice a lui Mircea Eliade. Din 2016 a ținut rubrica de arheologie din Dilema Veche și rubrici literare în Suplimentul de cultură și Ramuri.

𝐋𝐢𝐛𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐚 𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐬 𝐊𝐫𝐞𝐭𝐳𝐮𝐥𝐞𝐬𝐜𝐮 și 𝐀𝐬𝐦𝐨𝐝𝐞𝐞 𝐀𝐃𝐂 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤𝐟𝐢𝐫𝐞 vă invită 𝐬𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟏𝟑 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞, de la 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟐.𝟎𝟎 să descoperiți cum se joacă 𝑩𝒓𝒂𝒊𝒏𝑩𝒐𝒙 - jocuri distractive de memorie si de observare.

Această serie de jocuri ajută copiii să obțină informații din diverse domenii (matematică, limba română sau limbi străine, geografie, biologie și multe altele), dezvoltând totodată competențele cognitive de observare și de rememorare, care stau la baza învațării pe tot parcursul vieții.

BrainBox se poate juca atât individual, cât și cu familia sau prietenii. Fiecare cutie BrainBox conține 55 de cărți de joc cu 440 de întrebări individuale, 1 zar cu 8 fețe, 1 cronometru pentru zece secunde.

Povestea Asmodee ADC Blackfire Romania este una care se bazează mai mult decât pe dorința de a duce în România o varietate atent selectată de jocuri și jucării. Se bazează pe nevoia de a educa cu privire la ce înseamnă o lume a jocurilor și a jucăriilor de calitate.

Știai că cel mai mare deșert din lume este de fapt acoperit de zăpadă? Sau că ideea că pământul este rotund nu i-a venit mai întâi lui Christofor Columb?

Hărți și geografie, de Ken Jennings, publicată la Editura Arthur, vine în întâmpinarea micilor genii care au ca pasiune explorarea lumii înconjurătoare.

Te așteptăm la Fanbook Nature, unde vom dezbate forma pământului, vom afla cât de lungă este linia care acoperă toate hărțile și vom fi turiști din întâmplare.

Detalii eveniment:
Locație: Librăria Humanitas Lipscani 42, București
Data: 13 aprilie
Ora: 16:00
Invitată specială: Elena Hulber - profesoară de geografie
Moderatoare: Ancuța Bontaș - profesoară de biologie
Cartea recomandată: Cărțile micului geniu - Hărți și geografie
Fanbook Nature - Pentru iubitorii de cunoaștere și natură prin literatură!

S𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟏𝟑 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞, 𝐥𝐚 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟕.𝟎𝟎, sunteți invitați la o întâlnire cu scriitoarea 𝐃𝐚𝐧𝐢𝐞𝐥𝐚 𝐑𝐚𝐭̦𝐢𝐮, prilejuită de romanul său răvășitor 𝑺𝒇𝒂̂𝒓𝒔̦𝒊𝒕𝒖𝒍 𝒍𝒖𝒎𝒊𝒊 𝒆 𝒖𝒏 𝒕𝒓𝒆𝒏, proaspăt apărut la Editura Cartier. Cartea invocă foametea de după Cel De-al Doilea Război Mondial. Alături de autoare, participă la dialog 𝐃𝐚𝐧-𝐋𝐢𝐯𝐢𝐮 𝐁𝐨𝐞𝐫𝐢𝐮 și 𝐌𝐢𝐫𝐜𝐞𝐚 𝐏𝐫𝐢𝐜𝐚̆𝐣𝐚𝐧.

„În mijlocul uliței, hoitul unui soldat. Va fi mâncat. Roiuri de muște se așază pe fața lui. I-au acoperit gura albă, uscată, buzele crăpate și însângerate, ochii deschiși. O privire nedumerită. Ultima privire. Va fi mâncat de semenii lui. Mai târziu însă, atunci înserarea se va amesteca cu noaptea. Arșița a uscat tot. De doi ani și mai bine nu a mai plouat. Nu latră niciun câine. Nu e nicio urmă de câine în satul acesta. Au fost mâncați de oameni. Care n-au fost mâncați, au fugit. Se ascund prin pădurile din împrejurimi. Atacă. Câinii îi atacă pe oameni. Oamenii îi atacă pe câini. Pădurile sunt departe de sat, e greu să ajungi până acolo, să te ascunzi de urgia dogoritoare. Căldura te înnebunește. Îți poți da duhul pe drum, să devii un hoit. Un hoit înseamnă carne, hrană, la îndemână. Un hoit nu mai e om sau câine. Sau pisică. Un hoit se poate mânca. Mintea e îngălată de foametea care a pus stăpânire pe toate ținuturile astea, de aci și până dincolo de Prut, dincolo de Siret. Supraviețuirea ocupă și ultimul gând. Mintea a devenit un hoit. Difuză, la limita dintre animal și om. Mintea e animal. Foametea e atotputernică aici și până departe hăt, foarte departe. Moldova de aici, iar peste Prut, Basarabia, și mai departe, Ucraina. Și mai departe. Departe. Până-n Siberia, la capătul lumii.” (𝐃𝐢𝐧 𝑺𝒇𝒂̂𝒓𝒔̦𝒊𝒕𝒖𝒍 𝒍𝒖𝒎𝒊𝒊 𝒆 𝒖𝒏 𝒕𝒓𝒆𝒏)

La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, duminică, 14 aprilie, puteți să explorați viața într-un mod inedit, prin situații pe care cei mici le pot recunoaște cu ușurință în propria lor experiență de zi cu zi, toate acestea prin intermediul cărții scrise cu pasiune de către Ioana Pârvulescu.

Trei zile nemaipomenite - de la Humanitas Junior este mai mult decât o simplă carte pentru copii - este un schimb de vieți între două bune prietene: o fetiță pe nume Emi și o veveriță pe nume Vevi. Într-o zi cu lună plină, ambele își pun dorința de a intra în pielea celeilalte. Trei zile ține miracolul, timp în care fiecare descoperă cum e să fii animal, în cazul lui Emi, și cum e să fii om, în cazul lui Vevi.

Detalii eveniment:
Invitată specială: Ioana Pârvulescu - autoare
Moderatoare: Ivona Munteanu
Locație: Libraria Humanitas de la Cișmigiu
Data: 14 aprilie
Ora: 16:00
Cartea recomandată: Trei zile nemaipomenite

Poetul Aurel Rău a fost omagiat la Târgul Gaudeamus de la Cluj. El a publicat un volum ce conține interviuri pe care le-a acordat de-a lungul celor peste 6 decenii de carieră
Literatură 27 Aprilie 2024, 12:12

Poetul Aurel Rău a fost omagiat la Târgul Gaudeamus de la Cluj. El a publicat un volum ce conține interviuri pe care le-a acordat de-a lungul celor peste 6 decenii de carieră

Este inclus în carte și un interviu cu scriitorul japonez Yasunari Kawabata, pe care Aurel Rău l-a întâlnit...

Poetul Aurel Rău a fost omagiat la Târgul Gaudeamus de la Cluj. El a publicat un volum ce conține interviuri pe care le-a acordat de-a lungul celor peste 6 decenii de carieră
Poveștile copilăriei, adaptări ale unor opere clasice și dezbateri speciale în cadrul Hoinar. Carnaval 2024
Literatură 25 Aprilie 2024, 14:52

Poveștile copilăriei, adaptări ale unor opere clasice și dezbateri speciale în cadrul Hoinar. Carnaval 2024

Soprana Sarah Gabriel și regizorul Richard Williams sunt printre invitații speciali ai ediției

Poveștile copilăriei, adaptări ale unor opere clasice și dezbateri speciale în cadrul Hoinar. Carnaval 2024
Ziua Cărții devine Luna Cărții; Nemira aduce #PlăcereaLecturii Oriunde, Oricând, Oricum
Literatură 24 Aprilie 2024, 12:19

Ziua Cărții devine Luna Cărții; Nemira aduce #PlăcereaLecturii Oriunde, Oricând, Oricum

Anul acesta, Editura Nemira propune o inițiativă inedită pentru a celebra Ziua Cărții și extinde bucuria lecturii de-a lungul...

Ziua Cărții devine Luna Cărții; Nemira aduce #PlăcereaLecturii Oriunde, Oricând, Oricum
Fascinantul roman al lui Paul Auster ce reface biografia  lui Stephen Crane, scriitorul care l-a format pe Hemingway
Literatură 24 Aprilie 2024, 10:49

Fascinantul roman al lui Paul Auster ce reface biografia lui Stephen Crane, scriitorul care l-a format pe Hemingway

O nouă traducere din opera lui  Paul Auster , unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americi, a...

Fascinantul roman al lui Paul Auster ce reface biografia lui Stephen Crane, scriitorul care l-a format pe Hemingway
De Ziua Internațională a Cărții, Editura Litera vă așteaptă la Noaptea Cărților Deschise (ediție online)
Literatură 23 Aprilie 2024, 07:10

De Ziua Internațională a Cărții, Editura Litera vă așteaptă la Noaptea Cărților Deschise (ediție online)

De-a lungul anilor, Noaptea Cărților Deschise a fost un eveniment ce a călătorit prin inimi și a transformat capitala...

De Ziua Internațională a Cărții, Editura Litera vă așteaptă la Noaptea Cărților Deschise (ediție online)
Gaudeamus Radio România, între 24 și 28 aprilie, la Cluj-Napoca
Literatură 22 Aprilie 2024, 07:34

Gaudeamus Radio România, între 24 și 28 aprilie, la Cluj-Napoca

Târgul va fi deschis în Piața Unirii, între orele 10:00 și 20:00, iar accesul publicului va fi liber.

Gaudeamus Radio România, între 24 și 28 aprilie, la Cluj-Napoca
STELIAN TĂNASE: “Eu sunt împotriva curentului, mă feresc ca dracul de tămâie să scriu așa cum se scrie astăzi“
Literatură 21 Aprilie 2024, 16:06

STELIAN TĂNASE: “Eu sunt împotriva curentului, mă feresc ca dracul de tămâie să scriu așa cum se scrie astăzi“

După ce a publicat anul trecut „Negustorul de antichități”, Stelian Tănase vine, în 2024, cu un nou roman,...

STELIAN TĂNASE: “Eu sunt împotriva curentului, mă feresc ca dracul de tămâie să scriu așa cum se scrie astăzi“
"Dincolo de Porțile Rușinii" de Marian Tudor - mărturii din Arestul Central - se lansează luni, 22 aprilie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu
Literatură 21 Aprilie 2024, 06:30

"Dincolo de Porțile Rușinii" de Marian Tudor - mărturii din Arestul Central - se lansează luni, 22 aprilie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Printre cei care au trecut dincolo de Porțile Rușinii s-au aflat persoane publice precum oamenii de afaceri Sorin Ovidiu...

"Dincolo de Porțile Rușinii" de Marian Tudor - mărturii din Arestul Central - se lansează luni, 22 aprilie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu
Ascultă live

Ascultă live

21:00 - 21:10
Povestea de seară
Ascultă live Radio România Cultural
21:00 - 21:05
Ştiri
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
Acum live
Radio România Internaţional 1
Ascultă live Radio România Internaţional 1
Acum live
Radio România Internaţional 2
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
20:10 - 22:00
CU INIMA DESCHISĂ
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
21:00 - 23:00
iSport
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța AM
Ascultă live Radio România Constanța AM
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru