Ascultă Radio România Cultural Live

Cea de-a treia ediție a proiectului „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, la final: Calea Victoriei și strada Pucheni devin pietonale

Cea de-a treia ediție a proiectului „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, la final: Calea Victoriei și strada Pucheni devin pietonale

06 Octombrie 2023, 13:43

În ultimul weekend al celui mai amplu proiect outdoor al Capitalei – „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, Calea Victoriei va deveni zonă pietonală doar duminică, 8 octombrie 2023, iar în zilele de 7 și 8 octombrie, strada Pucheni din sectorul 5, între str. Dretea și str. Teodor Mazilu, devine pentru prima dată spațiul de atracție al locuitorilor din cartier, care se vor putea bucura de activități artistice, sportive și educative, de la spectacole de teatru, circ sau magie la ateliere de creație și concerte de muzică populară.

Cea de-a treia ediție a proiectului „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București, a luat startul în luna aprilie și a propus bucureştenilor, până în luna octombrie, o serie de weekenduri pietonale în oraş, menite să transforme spaţiul public, altminteri aglomerat, în zone de relaxare temporare pentru locuitori şi turişti.

Zone pietonale „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”:

  • 8 octombrie 2023: Calea Victoriei, între Piața Victoriei și Splaiul Independenței, între orele 10:00 - 22:00;
  • 7-8 octombrie 2023: Str. Pucheni, între Str. Dretea și Str. Teodor Mazilu, între orele 10:00 - 21:00

Program artistic / Strada Pucheni / 7-8 octombrie 2023

Ateliere de creație, spectacole de circ și de magie, spectacole de teatru pentru copii, jocuri, concerte și alte activități recreative vor anima, pentru prima dată, strada Pucheni din sectorul 5 al Capitalei (între Strada Dretea și Strada Teodor Mazilu), în cadrul proiectului „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”. Evenimentul „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” din Sectorul 5, Str. Pucheni, este organizat de Primăria Municipiului București, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB și PROEDUS, cu sprijinul Primăriei Sectorului 5 și Centrului Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”.

În weekendul 7-8 octombrie, programul artistic din Strada Pucheni începe la ora 10:00 și include activități artistice și sportive variate organizate de PROEDUS - Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București, adecvate publicului de toate vârstele. Copii și părinți deopotrivă pot participa la atelierele de creație, pregătite de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, și pot urmări fascinantele acrobații ale spectacolului de circ pregătit de Circul Metropolitan București.

Teatrul Excelsior îi va încânta pe copii cu o reprezentație a spectacolului de teatru „Cei trei purceluși”, iar Biblioteca Metropolitană a Capitalei a pregătit un minunat spectacol de teatru de păpuși, dedicat celor mici. Bucureștenii sunt invitați, de asemenea, să participe la spectacolul interactiv de magie organizat de Centrul pentru Tineret al Municipiului București.

În ambele zile ale weekendului, programul artistic de pe Strada Pucheni se va încheia cu trei concerte prezentate de Școala de Artă București, de la orele 18:00, 19:00 și 20:00.

Program artistic „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” / Calea Victoriei / 8 octombrie 2023

Performerii Teodora Tudose și Andrei Cristea (Teatrul Apropo) vor pune în scenă spectacolul de teatru și dans contemporan „Trebuie să vorbim” începând cu ora 18:00, în zona Muzeului Național de Artă al României. Proiect câștigător al Apelului deschis pentru completarea programului artistic „Străzi deschise”, acesta pune în lumină importanța comunicării într-o relație de cuplu și evidențiază momentele critice prin care trec toate relațiile, fie că se consolidează, fie că se confruntă cu dificultăți. Prin combinarea armonioasă a textului și a mișcării, spectacolul expune publicul la conflictele ce pot să apară din nevoia partenerilor de afecțiune.

În cele două intervale orare, 17:00-18:00, respectiv 18:10-19:00, Teatrul Masca revine pe Calea Victoriei în zona din faţa Muzeului Naţional de Istorie al României cu statuile vivante ale spectacolului „Români la porţile lumii” – partea a II-a.

Spectacolul-lectură interactiv de teatru „O noapte furtunoasă”, organizat în cadrul proiectului „Ochii minții”, va încheia programul artistic „Străzi deschise” pe Calea Victoriei. Actorii Gabriela Porumbacu (Veta), Mihaela Mihăescu (Zița), Cristi Toma (Chiriac), Mihai Baranga (Jupân Dumitrache), Mihai Răzuș (Ipingescu), Dragoș Mușat (Spiridon), Andrei Vasilescu (Rică Venturiano), Ionel Nițulescu (Mitocanul-Pastramagiul) se vor reîntâlni cu iubitorii de teatru duminică, 8 octombrie, începând cu ora 17:00, în fața Parcului „Nicolae Iorga”.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București își așteaptă vizitatorii, în ambele zile de weekend, în intervalul orar 10:00-17:30, cu cele trei expoziții – „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” și „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani”.

Program artistic „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” / Strada Cuza Vodă nr. 100 / 8 octombrie 2023

Pe 8 octombrie, Școala de Artă București invită publicul să admire talentul și creativitatea cursanților săi printr-o serie de expoziții ce pot fi vizitate în intervalul orar 10:30-21:30, la sediul din sectorul 4 al Capitalei, pe Strada Cuza Vodă nr. 100. De la expoziții de colaje, artă decorativă, pictură, grafică până la design vestimentar, publicul are oportunitatea de a lua „contact” cu efervescența creativă a Bucureștiului.

Restricții rutiere

Calea Victoriei | În ziua de 8 octombrie 2023, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Ştirbei Vodă între Calea Victoriei şi Dem. I. Dobrescu. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum și către unitățile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol și Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu și Calea Victoriei, Calea Griviței între strada Constantin Budișteanu și Calea Victoriei, cu mențiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecționat către aleea din fața Palatului Știrbei, apoi către strada Banului.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se reia duminică, 8 octombrie 2023, începând cu ora 23:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

Strada Pucheni | Vineri, 6 octombrie, traficul rutier pe strada Pucheni va fi restricționat între Strada Drețea și Strada Teodor, începând cu ora 22:00, și se va relua luni, 9 octombrie, începând de la ora 6:00 dimineața.

În perioada 7-8 octombrie 2023, autobuzele liniei 227 vor circula sensul către „Cartier Confort Urban” pe traseul de bază între terminalul „Depoul Alexandria” și Str. Amurgului, Șos. Sălaj, terminal „Cartier Confort Urban”. Celălalt sens nu se modifică.

PROGRAM ARTISTIC „STRĂZI DESCHISE – BUCUREȘTI, PROMENADĂ URBANĂ”

WEEKENDUL #23: 7-8 OCTOMBRIE 2023

SÂMBĂTĂ, 7 OCTOMBRIE 2023

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu

10:00 – 17:30 „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” – expoziții (Muzeul Municipiului București)

Sectorul 5 – Str. Pucheni (zona cuprinsă între Ștr. Dretea și Str. Teodor Mazilu)

10:00 – 20:30 Activități sportive, zone de joacă și mișcare (PROEDUS)

10:00 – 13:00 „Bogățiile toamnei” atelier de confecționat (Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti)

10:00 – 13:00 Pictură pe față (Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti)

10:30 – 11:30 „Cei trei purceluși”spectacol de teatru pentru copii (Teatrul Excelsior)

11:30 – 12:00 Spectacol de circ (Circul Metropolitan București)

12:00 - 18:30 Zonă de activități interactive (Centrul pentru Tineret al Municipiului București)

14:00 – 16:00 Joc senzorial prin confecționare coliere și brățări (Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti)

14:00 – 16:00 Atelier muzical și dansuri (Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti)

14:00 – 14:50 Spectacol interactiv de magie (Centrul pentru Tineret al Municipiului București)

14:00 – 16:00 Atelier de pictură pe piatră (Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti)

16:00 – 17:00 Jocuri interactive și atelier de creație (Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti)

17:00 – 17:45 Spectacol de dans contemporan (Școala de Artă București)

18:00 – 18:45 Recital de muzică POP – Vivienne Clement (Școala de Artă București)

19:00 – 19:45 Concert de muzică populară (Școala de Artă București)

20:00 – 20:30 Concert muzica de promenadă (Școala de Artă București)

DUMINICĂ, 8 OCTOMBRIE 2023

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu

10:00 – 17:30 „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” – expoziții (Muzeul Municipiului București)

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Istorie a României

17:00 – 18:00 // 18:10 – 19:00 „Români la porțile lumii” – partea a II-a – spectacol de teatru – statui de porțelan (Teatrul Masca)

Calea Victoriei – trotuarul din fața Parcului „Nicolae Iorga”

17:00 – 19:00: „O noapte furtunoasă”spectacol-lectură interactiv cu actorii Gabriela Porumbacu (Veta), Mihaela Mihăescu (Zița), Cristi Toma (Chiriac), Mihai Baranga (Jupân Dumitrache), Mihai Răzuș (Ipingescu), Dragoș Mușat (Spiridon), Andrei Vasilescu (Rică Venturiano), Ionel Nițulescu (Mitocanul-Pastramagiul) (în cadrul proiectului artistic „Ochii minții”)

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Artă al României

18:00 – 19:00 „Trebuie să vorbim” spectacol de teatru și dans contemporan cu performerii Teodora Tudose și Andrei Cristea (Teatrul Apropo) – proiect câștigător al Apelului deschis pentru completarea programului artistic „Străzi deschise”

Sectorul 5 – Str. Pucheni (zona cuprinsă între Ștr. Dretea și Str. Teodor Mazilu)

10:00 - 20:30 Activități sportive, zone de joacă și mișcare (PROEDUS)

10:00 – 12:00 Atelier de creație pictură și desen (Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti)

10:00 – 12:00 „Halloween”Atelier de confecționat (Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti)

11:00 – 11:30 Teatru de păpuși (Biblioteca Metropolitana București )

12:00 – 18:30 Zonă de activități interactive concursuri (Centrul pentru Tineret al Municipiului București)

13:00 – 15:00 Karaoke și dans (Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti)

13:00 – 15:00 Atelier de colorat măști (Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti)

14:00 – 14:50 Spectacol interactiv de magie (Centrul pentru Tineret al Municipiului București)

15:00 – 17:00 Jocuri interactive – sărituri cu coarda, pictură pe față, dartz (Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti)

16:00 – 16:45 Spectacol de dans (Ansamblu de balet Arabesque)

17:00 – 17:45 Spectacol de dans contemporan (Școala de Artă București)

18:00 – 18:45 Concert de muzică POP (Școala de Artă București)

19:00 – 19:45 Concert de muzică populară (Școala de Artă București)

20:00 – 20:30 Concert de muzică de promenadă (Școala de Artă București)

Sectorul 4 – Strada Cuza Vodă nr. 100

10:30 – 21:30 Mixajul artelor expoziție de artă decorativăexperți Maria Constantinescu, Elena Borundel (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Expoziție de grafică – cursanți – experți Antonia Corgoja, Diana Alexe, secția Grafică (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Art Nouveaux – de la decorativ la funcționalexpoziție de design vestimentar – expert Maria Constantinescu, secția Design vestimentar (Școala de Artă București)

„T R I B A L” : spectacol al Corului de Copii Radio  în cadrul Festivalului Bucharest CorFest
Muzică-Dans-Arte 21 Iunie 2024, 13:10

„T R I B A L” : spectacol al Corului de Copii Radio în cadrul Festivalului Bucharest CorFest

Sâmbătă, 22 iunie 2024 (de la 19.00) , CORUL DE COPII RADIO vă invită la Sala Radio la concertul sugestiv intitulat...

„T R I B A L” : spectacol al Corului de Copii Radio în cadrul Festivalului Bucharest CorFest
Expoziția „BogățIA sudului românesc. Cămașa cu altiță din Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Moldova de Sud” la Muzeul Național de Istorie a Moldovei
Muzică-Dans-Arte 20 Iunie 2024, 14:12

Expoziția „BogățIA sudului românesc. Cămașa cu altiță din Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Moldova de Sud” la Muzeul Național de Istorie a Moldovei

  Cu prilejul Zilei Universale a Iei, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”  este prezent...

Expoziția „BogățIA sudului românesc. Cămașa cu altiță din Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Moldova de Sud” la Muzeul Național de Istorie a Moldovei
Celebra soprană Sally Matthews cântă în deschiderea Athenaeum Summer Festival
Muzică-Dans-Arte 20 Iunie 2024, 10:47

Celebra soprană Sally Matthews cântă în deschiderea Athenaeum Summer Festival

Celebra soprană britanică Sally Matthews este invitata specială a Orchestrei Filarmonicii George Enescu la concertul de...

Celebra soprană Sally Matthews cântă în deschiderea Athenaeum Summer Festival
Descoperă muzica preferată pe ritmuri simfonice. Află care sunt primele trupe anunțate la Cluj Symphony Experience 2024
Muzică-Dans-Arte 20 Iunie 2024, 10:41

Descoperă muzica preferată pe ritmuri simfonice. Află care sunt primele trupe anunțate la Cluj Symphony Experience 2024

Muzica clasică își dă mâna cu rock-ul, folclorul și cu ritmurile pop la o nouă ediție Cluj Symphony Experience....

Descoperă muzica preferată pe ritmuri simfonice. Află care sunt primele trupe anunțate la Cluj Symphony Experience 2024
Corul Madrigal la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS)
Muzică-Dans-Arte 19 Iunie 2024, 14:07

Corul Madrigal la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS)

Madrigal în concert - Gala de deschidere a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu | Cu participarea...

Corul Madrigal la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS)
DOR DE VARĂ - "Printre flori și prieteni", un eveniment de la care îți dorești să nu lipsești
Muzică-Dans-Arte 19 Iunie 2024, 13:04

DOR DE VARĂ - "Printre flori și prieteni", un eveniment de la care îți dorești să nu lipsești

În primele zile de vacanță, pe 22 și 23 iunie, Dumbrava Vlăsiei își deschide porțile și brațele pentru o...

DOR DE VARĂ - "Printre flori și prieteni", un eveniment de la care îți dorești să nu lipsești
Se lansează "Bursa JazzBook", un proiect cultural conceput pentru susținerea tinerilor muzicieni de jazz
Muzică-Dans-Arte 19 Iunie 2024, 10:36

Se lansează "Bursa JazzBook", un proiect cultural conceput pentru susținerea tinerilor muzicieni de jazz

JazzBook Club , cea mai importantă scenă locală de muzică jazz, lansează proiectul cultural “Bursa JazzBook”,...

Se lansează "Bursa JazzBook", un proiect cultural conceput pentru susținerea tinerilor muzicieni de jazz
Școli de Vară pentru adolescenți la Fundația Calea Victoriei
Muzică-Dans-Arte 18 Iunie 2024, 16:56

Școli de Vară pentru adolescenți la Fundația Calea Victoriei

În iulie și august,  Fundația Calea Victoriei  organizează școlile de vară pentru adolescenți....

Școli de Vară pentru adolescenți la Fundația Calea Victoriei
Ascultă live

Ascultă live

03:30 - 04:00
Cine Fascinație (reluare)
Ascultă live Radio România Cultural
00:05 - 04:53
PSIHOLOGUL MUZICAL
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
03:00 - 04:00
English 5
Ascultă live Radio România Internaţional 1
Acum live
Radio România Internaţional 2
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
Acum live
Radio România Antena Satelor
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
Acum live
Radio România Braşov FM
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța AM
Ascultă live Radio România Constanța AM
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru