Ascultă Radio România Cultural Live

CellEAST Festival - ediția a II-a, se va desfășura în perioada 26 mai - 4 iunie 2023

CellEAST Festival - ediția a II-a, se va desfășura în perioada 26 mai - 4 iunie 2023

28 Mai 2023, 06:09

CellEAST Festival - singurul festival de violoncele din România, propune un nou program artistic extrem de atractiv în perioada 26 mai – 4 iunie 2023 alături de violonceliștii: Valentin Răduțiu, Mihai Marica, Bruno Cocset, Mihail Jojatu, László Fenyő, Denis Severin, Adrian Mantu, Marin Cazacu, Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Ella Bokor, Mircea Marian, Ani Marie Paladi, Teodora Atanasova, Attila Pasztor și Octavian Lup; invitații speciali - pianista Tatiana Korsunskaya, violoncelistul Nick Photinos, violonista Maria Marica, artistul vizual Mihai Cucu și artistul multisenzorial Mario Josim.

Violonceliștii de renume mondial din Europa și America, cu o bogată experiență solistică și pedagogică, vor susține concerte în săli renumite precum Ateneul Român și Sala Radio din București. În această ediție ne-am propus să promovăm violoncelul în diverse spații deosebite cu ar fi Bastionul Theresia și Centrul Reformat Noul Mileniu din Timișoara, Biserica Italiană, Cărturești Carusel, Art Mark și Control Club din București, iar cu ocazia Zilei Copilului vom organiza un concert distractiv și educativ la AFI Cotroceni.

În paralel cu programul concertistic se vor desfășura cele două Masterclass-uri – CelloVerse și MiniCellos, programe educaționale pentru avansați și începători, susținute la Universitatea Națională de Muzică din București. Pe lângă cursurile intense de violoncel și concertul celor 55 de cursanți, programul CelloVerse, proiect partener al CellEAST Festival, include o serie de 4 seminare cu acces liber susținute de: Nick Photinos - Limbajul clasic, modern, contemporan și electronic al violoncelului, Mihail Jojatu - Solo-uri și pasaje de orchestră, Bruno Cocset - Seminar despre muzica barocă și Attila Pasztor - Thomastik-Infeld, despre coarde, accesorii și reglaje de violoncel.

Programul CellEAST Festival 2023

Timișoara

27 mai Bastionul Theresia, ora 19:00

Recital de violoncel și pian cu Denis Severin și Tatiana Korsunskaya.

30 mai Centrul Reformat Noul Mileniu, ora 19:00

La Nascita del Violoncello Solo cu Bruno Cocset

București

27 mai, Cărturești Carusel, ora 10:45

Eveniment Capsulă cu Ansamblul PlaCello - Ella Bokor & Mircea Marian.

28 mai, ArtMark, ora 15:00

Eveniment Capsulă cu Ansamblul PlaCello - Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Ella Bokor și Mircea Marian.

28 mai Sala Radio, ora 19:00

Recital de violoncel și pian cu Denis Severin și Tatiana Korsunskaya.

29 mai Control Club, ora 19:00

T R A V E L L I N G - CelloVision

Concert MultiSenzorial cu violoncelistul Adrian Mantu, artistul vizual Mihai Cucu și artistul multisenzorial Mario Josim.

31 mai și 1 iunie Ateneul Român, ora 19:00

Concert în stagiunea Filarmonicii George Enescu cu violonceliștii Valentin Răduțiu, László Fenyő, Mihai Marica și violonista Maria Marica.

1 iunie AFI Cotroceni, ora 15:00

Concert de ziua Copilului cu Răzvan Suma, Adrian Mantu, Ella Bokor și MiniCellos.

3 iunie U.N.M.B. sala George Enescu, ora 16:00

Concertul violonceliștilor CelloVerse și MiniCellos.

3 iunie Biserica Italiană, ora 19:00

La Nascita del Violoncello Solo cu Bruno Cocset

4 iunie Ateneul Român, ora 19:00

MAESTROS CONCERT cu soliștii și profesorii invitați în cadrul CellEAST Festival 2023, CelloVerse și MiniCellos.

Violonceliștii CellEAST Festival 2023

László Fenyö

este laureat la Concursul Internațional Pablo Casals, Concursul Internațional de Muzică din Geneva, Concursul Rostropovici din Paris, Concursul Adam din Christchurch, Concursul Radio Maghiar din Budapesta, și fost distins cu Premiul Franz Liszt și Premiul Junior Prima, ambele acordate de Ministerul Culturii din Ungaria.

László este profesor la Universitatea de Muzică din Karlsruhe. De asemenea, a fost Violoncelist Principal al Philharmonia Hungarica și Radio Symphony din Frankfurt, dar și profesor la Academia de Muzică și Arte Plastice din Frankfurt.

În ultimii ani a susținut concerte pe scene prestigioase din lume, precum: Concertgebouw din Amsterdam, Wigmore Hall din Londra și Gasteig din Munchen. În calitate de solist a cântat alături de renumitele orchestre: Singapore Symphony Orchestra, Korean Symphony Orchestra, Frankfurt Radio Symphony Orchestra, Beethoven Orchester Bonn, Staatskapelle Weimar, Orchestra Metropolitana de Lisboa, Lancaster Symphony Orchestra, Shanghai, Orchestra Filarmonicii Christchurch și Orchestra Filarmonicii din Bogota.

Bruno Cocset

este un renumit violoncelist specializat în muzica barocă, fondator al Les Basses Réunies, profesor la CNSMD din Paris, la Haute École de Musique din Geneva și la École Superior of Music of Catalonia din Barcelona unde a creat clasa de violoncel – muzică veche. După ce a studiat la Tours și la Conservatorul din Lyon, Bruno a abordat violoncelul baroc și a urmat cursurile cu violonceliștii Anner Bijlsma și Jaap Schroeder, definitorii carierei sale fiind Masterclass-urile Seminario Musicale de Gérard Lesne, Le Concert des Nations și Hespérion XX-XXI alături de Jordi Savall. În 1996, a fondat Les Basses Réunies și a înregistrat primul CD cu sonatele pentru violoncel de Antonio Vivaldi pentru casa de discuri Alpha. Până în prezent a realizat numeroase albume care cuprind un repertoriu divers și semnificativ al perioadei baroce, iar ultimul disc apărut în 2022 este dedicat sonatelor lui Ludwig van Beethoven. În 2011 a fondat Institutul Vannes Early Music din Bretania, care alături de Academia Europeană de Muzică Antică din Vannes organizează ateliere de luterie, fiind totodată un centru de cercetare dedicat repertoriilor de la Renaștere până în secolul al XIX-lea.

Mihai Marica

este câștigător al Premiului l la Concursurile Internaționale „Dr. Luis Sigall” din Viña del Mar, Chile și “Irving M. Klein” din SUA, și este beneficiarul bursei Salon de Virtuosi - Charlotte White.

A cântat alături de Orchestra Simfonică din Chile, Simfonia Xalapa din Mexic, Orchestra de Stat Hermitage din Sankt Petersburg, Orchestra Festivalului Jardins Musicaux din Elveția, Orchestra Louisville și Simfonia Santa Cruz din SUA. De asemenea, a susținut recitaluri în Europa, Coreea de Sud, Japonia, Chile, Statele Unite și Canada. Muzician de cameră dedicat, a participat la festivalurile de muzică de cameră Northwest, Norfolk și Aspen, unde a colaborat cu artiștii: Ani Kavafian, Ida Kavafian, David Shifrin, André Watts și Edgar Meyer.

Este membru fondator al premiatului Amphion String Quartet și membru al Apollo Trio.

O colaborare recentă cu dansatorul Lil Buck a adus noi piese în repertoriul violoncelistic solo compuse de Yevgeniy Sharlat și Patrick Castillo.

Mihai a studiat în România cu Gabriela Todor și a absolvit Școala de Muzică din Yale la clasa profesorului Aldo Parisot.

Denis Severin

este profesor de violoncel la Universitatea de Muzică Geneva-Neuchâtel și Universitatea de Arte din Berna, director artistic al ArtCello Festival și Schlosskonzerte Beuggen din Germania, şi președinte al Asociației „Art Without Borders Basel”.

Câștigător al Premiului Internațional Classical Music Awards în 2018, ECHO KLASSIK în 2015 şi GRAMMY AWARDS în 2007, susține concerte în calitate de Solist și este membru invitat în diverse ansambluri camerale, fiind prezent pe cele mai prestigioase scene din lume.

Denis Severin a absolvit Conservatorul de Stat Ceaikovski la clasa profesorului D. Miller, după care a continuat să studieze la Universitatea de Muzică din Geneva, Academia de Muzică din Basel, Ecole Normale de Musique de Paris şi Schola Cantorum Basiliensis.

Mihail Jojatu

este membru al Boston Symphony Orchestra unde împreună cu alți trei colegi din partida de violoncel au fondat “Boston Cello Quartet”, un ansamblu foarte apreciat pe tot mapamondul.

Este profesor de violoncel la Boston University, Tanglewood Music Center și Boston University Tanglewood Institute, iar din anul 2016 este Director al programelor de violoncel de care benecifiază studenți din întreaga lume.

Cele mai importante colaborări în calitate de solist includ concerte susținute cu Orchestra Națională Radio, New Bedford Symphony, Berkshire Symphony, Longwood Symphony, Boston Pops Orchestra și Indian Hill Orchestra. De asemenea, colaborează cu artiști de prestigiu printre care: Yo-Yo Ma, Yefim Bronfman, Paul Lewis, Jean-Yves Thibaudet, Lars Vogt, Sarah Chang, Glenn Dicterow, Peter Serkin, Gil Shaham, Cristian Măcelaru, Cvartetul Julliard și Cvartetul Muir.

A susținut Masterclass-uri în America de Nord, Japonia și Europa, iar în fiecare an este invitat ca Profesor la New World Symphony din Miami Florida.

Adrian Mantu

este fondatorul Cvartetului ConTempo și membru al Fellows String Quartet, Galway’s Ensemble in Residence și al Cvartetului Național RTÉ. În 2022 a fost distins cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler de către Președintele României Klaus Iohannis, pentru îmbogățirea culturii universale și promovarea imaginii României. Este câștigător a 16 premii internaționale și susține concerte în săli precum: Wigmore Hall, Filarmonica din Berlin, Opera Tel-Aviv, Carnegie Hall New York, Theatre du Chatelet Paris, Gedai Tokyo și NCH Dublin. În calitate de director artistic, Adrian s-a implicat în organizarea a prestigioase festivaluri și evenimente artistice, inclusiv Festivalul Enescu Dublin, Romania100 – Irlanda, CelloVision Project, Luminosa Orchestra și Galway Music Residency.

Adrian Mantu cântă pe un violoncel oferit de Music Network, Arts Council și Departamentul de Turism, Cultură, Arte, Gaeltacht, Sport și Media.

Marin Cazacu

este manager al Filarmonicii George Enescu, fondator al Ansamblului Violoncellissimo şi al Orchestrelor Române de Tineret. În anul 1999 a înființat Festivalul Internațional „Enescu şi muzica lumii” din Sinaia, iar în perioada 2014-2022 a fost manager al Centrului Naţional de Artă Tinerimea Română. De asemenea, este profesor de violoncel în cadrul Universității Naționale de Muzică din București din anul 1992.

În perioada 1983-2014 a fost Solist Concertist al Filarmonicii George Enescu şi a desfăşurat o activitate intensă atât în România, cât şi în toată Europa, Asia şi cele două Americi.

Marin Cazacu este laureat al Concursurilor Internaționale de la Geneva, Markneukirchen, Leipzig, Bologna şi Belgrad, și a realizat înregistrări discografice pentru Electrecord, Olympia, BMG şi AIX Records.

Valentin Răduţiu

este Violoncelist Principal al Deutsches Symphonie-Orchester Berlin şi deține postul de profesor la clasa de violoncel din cadrul Universității de Muzică din Dresda.

Premiat la numeroase concursuri internaționale, precum Friedrich Dotzauer la Dresda, Karl Davidov la Riga şi Concursul Internațional George Enescu la București, Valentin a susținut concerte în postura de Solist alături de numeroase orchestre printre care: Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Orchestra Simfonică Radio MDR Leipzig, SWR Stuttgart, Camerata Salzburg, L'Orchestre Philharmonique de Marseille, Hong Kong Sinfonietta, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen și Prague Philharmonia.

În anul 2011 a fost distins cu Music Prize of German Business, una dintre cele mai importante distincții acordate tinerilor muzicieni din Germania.

Valentin a primit primele lecții de violoncel de la tatăl său, iar mai târziu a studiat la Salzburg, Viena și Berlin alături de Clemens Hagen, Heinrich Schiff și David Geringas.

Răzvan Suma

este Solist Concertist al Orchestrelor Radio, Conf. Univ. Dr. la Universitatea Națională de Muzică București, director artistic al CellEAST Festival și al proiectului ICon Arts Transilvania.

Este câștigător al concursurilor internaționale „Markneukirchen” din Germania și „Viotti” din Italia, iar de-a lungul carierei artistice a fost invitat la renumite festivaluri, precum MDR Festival în Germania, Murten Classics în Elveția, Cellissimo în Bulgaria, Belgrade Cello Fest în Serbia, Klaipėda în Lituania, Cello Fundamento în Vietnam, SoNoRo, IConArts, Festivalul Internațional George Enescu și RadiRo în România.

Răzvan a generat și organizat turneele naționale de muzică clasică: Vă place Bach?, Vă place Brahms?, Vă place SCHU...?, Vă place Beethoven?, Vă plaCello? și UVERTURA alături de Ansamblul PlaCello. Reprezentat de cele 13 CD-uri ale sale, Răzvan este considerat unul dintre cei mai prolifici violonceliști români ai momentului.

Ștefan Cazacu

a obținut premii la concursuri internaționale, precum: Premiul al III-lea la Concursul Internațional George Enescu, Premiul I la Concursul Internaţional de la Liezen din Austria și Marele Premiu la Concursului Eurovision Young Musicians România.

Ștefan este membru al Ansamblului PlaCello și Ansamblului Violoncellissimo, Violoncelist Principal al Orchestrei Române de Tineret și al Orchestrei Naționale Simfonice a României, profesor asociat la clasa de violoncel a Universității Naționale de Muzică București și profesor în cadrul Colegiului Național de Arte Dinu Lipatti.

A susţinut recitaluri în România, Olanda, Israel, Austria, Ungaria, Germania, Lituania şi a colaborat în calitate de Solist cu toate orchestrele simfonice din România, dar și cu Orchestra Filarmonicii din Chișinău, Orchestra simfonică din Valencia și Orchestra simfonică din Alicante.

Ella Bokor

este fondatoarea proiectului MiniCellos, profesor asociat la catedra de muzică de cameră a Universității Naționale de Muzică București, manager al CellEAST Festival și președinte al Asociației Culturale PlaCello, secretar artistic al C.N.A.T.R. şi profesoară la clasa de violoncel în cadrul Colegiului Național de Arte Dinu Lipatti.

Ella este membră a ansamblurilor PlaCello, Duo Cello Jaya, Ludens Piano Trio și Violoncellissimo, alături de care a realizat proiecte culturale și turnee naționale începând cu anul 2016, și turnee internaționale desfășurate în Irlanda, Vietnam și Moldova.

Dintre cele mai importante programe culturale, educaționale și festivaluri la care a fost invitată sunt: Festivalul SoNoRo, ICon Arts, SoNoRo Conac, Klaipėda Cello Festival, Isa16, Villa Musica, Plovdiv Chamber Music International Festival, Festivalul Internațional George Enescu, Festivalul de Muzică din Salonic, Festivalul Meridian, SIMN, Cello Fundamento Vietnam, ConnectArts şi SoNoRo Interferenţe.

Octavian Lup

este Lector universitar la clasa de violoncel a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, iar pe lângă activitatea solistică este organizator al seriei de concerte caritabile New Hope, un proiect de suflet extrem de rezonant în România.

Laureat la numeroase concursuri din România și din străinătate, Octavian a concertat pe patru continente, alături de nume cu rezonanță din domeniul muzicii clasice, și pe scene renumite precum: Musikverein din Viena, Konzerthaus din Berlin, Philharmonie Berlin, Concertgebouw din Amsterdam și Luxembourg Philharmonie.

Sub îndrumarea violoncelistului Marin Cazacu a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, unde a obținut și titlul de Doctor în muzică. S-a perfecționat la Conservatorul Superior Național de Muzică din Paris, avându-i ca profesori pe Roland Pidoux și Xavier Philips, și la Kronberg Academy din Germania unde a fost îndrumat de violonceliștii Frans Helmerson și Gary Hoffman.

Attila Pasztor

este câștigătorul a numeroase concursuri printre care: Concursul Internațional de la Liezen, Concursul Internațional de Muzică de la Bayreuth și concursul din cadrul Festivalul Internațional de Muzică de Cameră din Austria.

A urmat studiile la Universitatea de Muzică din Viena la clasa profesorilor Wolfgang Herzer și Tobias Kühne și în paralel a studiat șase ani de zile alături de legendarul violoncelist Daniel Schafran.

Pe lângă numeroasele sale apariții internaționale ca solist și muzician de cameră este totodată foarte apreciat și în calitate de compozitor de muzică de cameră și muzică de film.

Din anul 2017 lucrează ca manager la compania Thomastik-Infeld Viena, unde contribuie la perfecționarea noilor tipuri de coarde.

Attila Pasztor cântă pe un violoncel creat în anul 1697 de lutierul Carlo Giuseppe Testore.

Teodora Atanasova

este profesoară la clasa de violoncel în cadrul Școlii Naționale de Muzică Lyubomir Pipkov și doctorand la Academia Națională de Muzică Prof. Pancho Vladigerov din Sofia. De asemenea, a participat la Masterclass-uri susținute de violonceliștii Claudio Bohórquez, Romain Garioud, Xenia Yankovich, Vladimir Perlin, Denis Severin, Răzvan Suma și Alvaro Huertas.

Laureată la numeroase concursuri naționale și internaționale, Teodora a fost distinsă cu premii și diplome de către Ministerul Culturii al Bulgariei pentru realizările sale artistice.

Teodora Atanasova este Violoncelist Principal al New Symphony Orchestra și a concertat în calitate de Solistă cu majoritatea orchestrelor simfonice din Bulgaria, fiind totodată membră a Underground Cello Quartet și Frosch Quartet.

Ani Marie Paladi

este profesoară de violoncel la Şcoala de Arte Iosif Sava din Bucureşti, instituţie în cadrul căreia a activat în funcţia de director în perioada 2003-2017 şi a iniţiat proiecte artistice, concerte și festivaluri. În paralel este profesor asociat la cele două Colegii de Arte din București.

A îndrumat generaţii de violoncelişti care au studiat ulterior la instituţii muzicale dintre care: Yehudi Menuhin School - London, Guildhall of Music - London, UDK - Berlin, Hochschule Detmold și Hochschule für Musik Hannover.

În anul 2015, an în care violoncelistul Andrei Ioniță pe care l-a îndrumat este distins cu Medalia de Aur la Concursul International Ceaikovski, Ani a primit pentru activitatea sa didactică Premiul Mentor al Fundaţiei pentru Comunitate - Mol România.

Mircea Marian

este Solist Instrumentist al Orchestrei de Cameră Radio, profesor de violoncel și muzică de cameră la Universitatea Națională de Muzică București, profesor de violoncel la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti, membru al Ansamblului PlaCello, Larson Trio, Violoncellissimo și al Cvartetului Profil.

Mircea a fost invitat la festivaluri precum: Festivalul Internațional George Enescu, ICon Arts, Festivalul Internațional SoNoRo, Festivalul Meridian, Festivalul IS Potsdamer Innenstadt, SIMN Festival, Festivalul Internațional Intrada, Festivalul Chei, Festivalul Mozartissimo și European Music Open Festival.

De asemenea, a realizat înregistrări în cadrul Societății Române de Radiodifuziune, atât în calitate de Solist cât și alături de Duo Cello Jaya şi Ansamblul PlaCello.

Artiști invitați

Maria Marica, violonistă

Născută la Cluj-Napoca într-o familie de muzicieni, Maria a început studiul viorii în orașul natal cu Vasile Socea și Nicușor Silaghi, iar în prezent studiază cu David Grimal și Krzysztof Chorzelski (muzică de cameră) la Hochschule für Musik Saar, Saarbrücken, Germania. Este câștigătoarea Concursului Internațional de Vioară George Enescu 2022, iar în vara aceluiași an a câștigat concursul New Hope Grand Prix la Cluj, având astfel ocazia de a concerta alături de 10 filarmonici din țară în stagiunea 2022-2023.

Maria a avut ocazia de a cânta alături de muzicieni renumiți, precum: Gary Hoffman, Marc Coppey, Victor Julien-Laferrière, Diemut Poppen, Frans Helmerson, David Grimal, Boris Brovtsyn, Alexander Sitkovetsky, Claire Désert, Philippe Cassard, iar din 2020 este membră a ansamblului Les Dissonances, singura orchestră din lume care abordează repertoriu simfonic de mare anvergură fără dirijor.

Nick Photinos, violoncelist

”Multi-Grammy Award-winning cellist” este profesor de violoncel la Școala de Muzică Longy a Colegiului Bard și Lector la Universitatea din Michigan și Universitatea Northwestern. Susține cursuri la Festivalul de Muzică de Vară Bang on a Can și este membru al Ansamblului Grossman din cadrul Centrului de Compoziție Contemporană din Chicago.

Timp de 24 de ani, în calitate de violoncelist fondator și co-Director Artistic al Eighth Blackbird, Nick Photinos a susținut peste 1000 de concerte în care a interpretat sute de lucrări în audiție absolută precum Double Sextet compusă de Steve Reich, câștigător al Premiului Pulitzer, lucrări de Steve Reich, Andy Akiho, Michael Gordon și mulți alții.

Numeroasele înregistrări ale violoncelistului sunt realizate de renumite case de discuri, precum: Cedille, Nonesuch, New Amsterdam, Greenleaf și Naxos.

Nick Photinos locuiește în zona Chicago împreună cu fiica și soția sa, cu care este co-Director Artistic al proiectului Muzica de Cameră la Bethany, o serie de concerte care aduce muzica de cameră instrumentală și vocală de clasă mondială în regiunea de nord a orașului Chicago.

Tatiana Korsunskaya, pianistă

este profesoară de muzică de cameră, acompaniament și interpretare lied în cadrul Universității de Științe Aplicate și Arte din Lucerna și Universității de Arte Berna din Elveția, de asemenea, este profesor corepetitor la Academia de Muzică FHNW din Basel.

În anul 2000 Tatiana a câștigat premiul I la Concursul Internațional „Franz Schubert și Muzica Epocii Moderne” din Graz-Austria și la Concursul Internațional de Muzică de Cameră din Salonic-Grecia.

Ea a realizat înregistrări pentru SONY și MDG cu lucrări de Serghei Rachmaninoff, Luise Adolpha Le Beau, prima înregistrare a trio-urilor cu pian ale lui Eduard Napravnik și cel mai recent album cu lucrări de Franz Schubert și compozitorii elvețieni „Heimat” alături de soprana elvețiană Regula Mühlemann. Pe lângă activitățile sale pedagogice, participă constant în calitate de interpret de muzică de cameră și acompaniator la renumite festivaluri din Europa.

Tatiana Korsunskaya a studiat la Conservatorul Ceaikovski din Moscova, la Academia de Muzică din Basel precum și la Schola Cantorum Basiliensis.

Mihai Cucu, artist vizual

s-a născut în România unde a studiat la Universitatea de Arte Plastice „George Enescu” din Iași, iar apoi și-a continuat studiile la Falmouth College of Arts, Cornwall din Anglia.

Din 2010 a lucrat intens ca artist video în renumite festivaluri din țări precum: România, Irlanda, Marea Britanie, Germania, Olanda, Franța, Grecia și Belgia. A creat și prezentat live visuals pentru diferiți compozitori și interpreți din cadrul: S.I.M.N., Festivalul Meridian, Festivalul InnerSound, Noaptea Muzeelor, National Tour Different Trains din Irlanda, Theater of Sound din Dublin, De Nieuwe Regentes Theater din Olanda, Porta Theater din Grecia, Schwankhalle din Germania și Kino Corso din Belgia.

Pe lângă crearea de materiale vizuale pentru spectacole de muzică contemporană, Mihai a lucrat prolific ca fotograf și video editor. Din anul 2015 colaborează în diferite proiecte ale Muzeului Municipiului București, având ca obiect crearea materialelor promoționale grafice și video pentru diverse evenimente culturale.

Mario Josim, artist multisenzorial

Născut în orașul Mangalia la data de 24 iulie 1993, Mario realizează experimente olfactive personalizate în funcție de preferințe gustative, având o bogată experiență dobândită prin participări la numeroase proiecte cu specific extrasenzorial, precum: Experience Designer - The College Of Extraordinary Experience 2019 și 2020 – proiect supranumit The Harvard of Experience Design, și Imersive experience LARP - real life role playing.

Începând cu anul 2021 Mario face parte din echipa brandu-ului de lux Madison Perfumery, având totodată activitate în calitate de Trainer în cadrul Trainer National Diageo Bar Academy – academie care instruieste 1.500 de persoane din toată lumea. Cu o bogată experiență de Tester Profesionist a organizat și coordonat peste 2.000 de evenimente corporate, teambuilding-uri și workshop-uri în peste 50 de locații, fiind totodată invitat la cele mai mari festivaluri din România.

Vă invităm să descoperiți violoncelul în cele mai frumoase ipostaze artistice!

Site www.celleast.com

Facebook www.facebook.com/celleastfestival/

Instagram www.instagram.com/celleastfestival/

YouTube www.youtube.com/@celleastfestival

De Ziua Internațională a Dansului, o nouă premieră la TAM
Muzică-Dans-Arte 26 Aprilie 2024, 10:53

De Ziua Internațională a Dansului, o nouă premieră la TAM

Teatrul „Andrei Mureșanu” (TAM) din Sfântu Gheorghe anunță premiera spectacolului de mișcare MEMETICS,...

De Ziua Internațională a Dansului, o nouă premieră la TAM
Istoria pe care o vrem, o facem împreună: Filarmonica George Enescu și Ateneul Român își propun să devină inima culturală a Bucureștiului, un punct de conectare a României la pulsul muzicii, ideilor și valorilor universale
Muzică-Dans-Arte 25 Aprilie 2024, 20:20

Istoria pe care o vrem, o facem împreună: Filarmonica George Enescu și Ateneul Român își propun să devină inima culturală a Bucureștiului, un punct de conectare a României la pulsul muzicii, ideilor și valorilor universale

Filarmonica George Enescu (FGE) , cea mai importantă filarmonică din țară, și Ateneul Român, construit ca templu...

Istoria pe care o vrem, o facem împreună: Filarmonica George Enescu și Ateneul Român își propun să devină inima culturală a Bucureștiului, un punct de conectare a României la pulsul muzicii, ideilor și valorilor universale
Romanian Design Week: între 24 mai și 2 iunie publicul va admira 9 expoziții internaționale în cadrul formatului RDW Design Flags
Muzică-Dans-Arte 25 Aprilie 2024, 13:04

Romanian Design Week: între 24 mai și 2 iunie publicul va admira 9 expoziții internaționale în cadrul formatului RDW Design Flags

RDW Design Flags revine anul acesta în programul festivalului Romanian Design Week, aducând în fața...

Romanian Design Week: între 24 mai și 2 iunie publicul va admira 9 expoziții internaționale în cadrul formatului RDW Design Flags
Weekend cultural - Recomandări pentru 26-28 aprilie
Muzică-Dans-Arte 25 Aprilie 2024, 12:55

Weekend cultural - Recomandări pentru 26-28 aprilie

Cauţi idei de petrecerea timpului liber ? Îţi sugerăm o selecţie de recomandări culturale de neratat in weekend!  ...

Weekend cultural - Recomandări pentru 26-28 aprilie
TÂRG DE FLORII, 26 – 28 aprilie 2024, între orele 10:00 și 18:00, la Muzeul Național al Țăranului Român
Muzică-Dans-Arte 25 Aprilie 2024, 11:04

TÂRG DE FLORII, 26 – 28 aprilie 2024, între orele 10:00 și 18:00, la Muzeul Național al Țăranului Român

Duminica cea de pe urmă din Păresimi sau din Postul Mare este cunoscută sub numele de Florii, Duminica Floriilor sau Duminica...

TÂRG DE FLORII, 26 – 28 aprilie 2024, între orele 10:00 și 18:00, la Muzeul Național al Țăranului Român
România Atractivă este primul program de turism cultural care scoate la lumină obiective de patrimoniu mai puțin cunoscute
Muzică-Dans-Arte 25 Aprilie 2024, 10:58

România Atractivă este primul program de turism cultural care scoate la lumină obiective de patrimoniu mai puțin cunoscute

România Atractivă, programul național de susținere a turismului cultural, finanțat prin PNRR, va fi lansat în mai...

România Atractivă este primul program de turism cultural care scoate la lumină obiective de patrimoniu mai puțin cunoscute
MEET THE DREAMERS - Cunoaște Visătorii
Muzică-Dans-Arte 25 Aprilie 2024, 10:49

MEET THE DREAMERS - Cunoaște Visătorii

Fundația Calea Victoriei vă invită  luni,   13 mai, la Sala Luceafărul, de la 19:30 , la un eveniment cu ...

MEET THE DREAMERS - Cunoaște Visătorii
Art Battle revine cu a treia editie, la Palatul Bragadiru, pe 27 aprilie
Muzică-Dans-Arte 25 Aprilie 2024, 07:00

Art Battle revine cu a treia editie, la Palatul Bragadiru, pe 27 aprilie

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul...

Art Battle revine cu a treia editie, la Palatul Bragadiru, pe 27 aprilie
Ascultă live

Ascultă live

21:00 - 21:10
Povestea de seară
Ascultă live Radio România Cultural
21:00 - 21:05
Ştiri
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
Acum live
Radio România Internaţional 1
Ascultă live Radio România Internaţional 1
Acum live
Radio România Internaţional 2
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
20:10 - 22:00
CU INIMA DESCHISĂ
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
21:00 - 23:00
iSport
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța AM
Ascultă live Radio România Constanța AM
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru