„În timp real” - Expoziție semnată de Teodor Zugravu, din 19 iulie la Apold

17 Iulie 2025, 17:06
Asociația CasApold anunță deschiderea unei noi expoziții în cadrul proiectului TRANS.FORT 3.0 - „ÎN TIMP REAL”, o expoziție semnată de Teodor Zugravu. Vernisajul va avea loc sâmbata aceasta, 19 iulie 2025, în Turnul Alb din Biserica Fortificata Apold.
Turnul a fost transformat de organizație într-o galerie offspace destinată artei contemporane, ca parte a unui demers de reintegrare a patrimoniului istoric în circuitul cultural actual.
„ÎN TIMP REAL” propune o explorare vizuală a identității în mișcare, prin două registre complementare: o serie de 8 linogravuri care surprind fluiditatea portretului în timp și pagini din jurnalul grafic al artistului, care documentează gesturi, stări și reacții spontane, născute la granița dintre control și impuls. Împreună, cele două forme de expresie construiesc o hartă vizuală a transformării continue, o memorie desenată în timp real.
Seara vernisajului se va încheia cu un moment muzical special, susținut de Vygo.
Vizitatorii sunt invitați să exploreze, în paralel, și spațiile expoziționale permanente ale proiectului – hiSTORY, IN-tâlnire și INtransilva – amenajate în interiorul bisericii, în Turnul Ovăzului și în Casa Păznicului, cât și grădina reamenajată, cu noi spații interactive și multisenzoriale.
Expozițiile pot fi vizitate în perioada 19 iulie – 30 septembrie 2025, de marți până sâmbătă, în intervalul orar 09:00 – 13:00 / 14:00 – 18:00.
Despre Teodor Zugravu
Teodor Zugravu este artist vizual și graphic designer, cunoscut pentru o practică artistică ce pendulează între precizia tehnică și spontaneitatea gestuală. Lucrările sale explorează portretul, identitatea și timpul interior, prin tehnici variate precum linogravura, gravura sau desenul compulsiv, utilizat ca formă de introspecție.
Despre TRANS.FORT
Ajuns la cea de-a treia ediție în 2025, TRANS.FORT este un proiect al Asociației CasApold care reactivează spațiile istorice ale Bisericii Fortificate din Apold prin artă contemporană, dialog interdisciplinar și intervenții curatoriale. Proiectul este susținut de Ordinul Arhitecților din România, prin timbrul de arhitectură, și de The King’s Foundation.