Ascultă Radio România Cultural Live

Nume importante ale jazzului românesc pe scena JazzUP Sea Fest 4 Constanța

Nume importante ale jazzului românesc pe scena JazzUP Sea Fest 4 Constanța
collage

10 August 2022, 09:42

Artiști remarcabili din jazzul românesc vor urca pe scena JazzUP Sea Fest, în perioada 12-14 august 2022. Festivalul va începe în 11 august, cu un concert de muzică clasică, la Muzeul de Artă din Constanța.

A IV-a ediție a Festivalului JazzUP Sea este organizat de Asociația CultArt și finanțat de Primăria Municipiului Constanța.

Vineri, 12 august, ora 19:00, în Piața Ovidiu este programat concertul „Acts of Service”, susținut de Irina Sârbu Band – Irina Sârbu (voce), Puiu Pascu (pian), Ciprian Parghel (bas) și Tudor Parghel (tobe).

Un concert susținut de Irina Sârbu Band propune piese de jazz standard, etnojazz, samba, bossa nova, tango, muzică românească interbelică, muzică franceză și chiar folclor. Numele sub care concertează cei patru muzicieni de elită este de mult timp un brand cunoscut și apreciat. Nu sunt foarte numeroase trupele care se pot sprijini si pot construi fiecare concert pe o existență, implicit o experiență împreună pe scenă de 19 ani! Iar cei care au ascultat o dată sau de mai multe ori Irina Sarbu Band în concert au revenit mereu, convinși de surprizele deosebit de plăcute pe care cei patru muzicieni le oferă, de fiecare dată. De la o apariție la alta, interpretarea este din ce în ce mai spectaculoasă prin expresivitate, improvizație,  imaginație, demonstrație de virtuozitate, tehnică solo și de grup, jocul fascinat și imprevizibil al relațiilor dintre voce și instrumente. Temperamentul exploziv și plăcerea de a cânta împreună asigură fiecărei piese interpretate calitatea de versiune de referință.

Sâmbătă, 13 august, de la ora 19:00, publicul este invitat în Piața Ovidiula concertul Anei-Cristina Leonte & The Bash, o trupă formată din artiști ai noului val din jazzul românesc, care va explora muzical conceptul „Quality Time”.

Ana-Cristina Leonte își continuă aventura sonoră alături de colaboratorii ei constanți, Tavi Scurtu (tobe), Albert Tajti (clape, bass synth) și Alex Arcuș (saxofon, flaut, bass synth), trecând peste orice regulă și categorisire, pentru că muzica prezentului nu trăiește decât prin inovație și are ca singură condiție starea de libertate. Dincolo de melanjul dens în care se contopesc fără urmă de sudură explorările infinitului electronic și respirația or-ganico-acustică, muzica dezvăluie atât în conștiința muzi-cienilor, cât și în cea a ascultătorilor, ideea de transcendență, de relaționare cu ceea ce este mai presus și dincolo de starea de spirit necesară pentru simpla su-praviețuire în lumea materială.

A-C Leonte: „Muzica este pentru mine o fidelă purtătoare de emoție, având în același timp abilitatea de a modela, de a conecta, de a metamorfoza spațiul și de a produce schim-bare. Este responsabilitatea noastră, a muzicienilor, cum canalizăm această putere transformatoare. De aceea, eu aleg ca arta mea să fie mijloc de transport al iubirii, al treziei, al prezentului, al iertării, al vindecării. În această misiune mă acompaniază și mă inspiră neîncetat „my ba-dass sweethearts”, de aici și prescurtarea grăitoare de care se atașează multiple alte sensuri „The B”.

Duminică, 14 august, de la ora 19:00, în Piața Ovidiu, concertul „Physical Touch” va fi susținut de excelentul Sorin Zlat Trio – format din Sorin Zlat (pian), Adrian Flautistu (contrabass) și Iulian Nicolau (tobe).

 

Sorin Zlat Trio a luat naștere în anul 2008. Repertoriul trioului include standarde de jazz, dar și compoziții proprii, stilurile abordate de Sorin Zlat Trio fiind cool jazz, latin, post-bop, contemporary jazz și muzică de avangardă. Prin această fuziune de stiluri, grupul a câștigat recunoșterea publicului de jazz din România și din străinătate, bucurându-se de numeroase concerte pe scenele unor festivaluri celebre, precum: Montreux Jazz Festival, Izmir Jazz Festival, Bruxelles Jazz Festival, Golden Jazz Fest Paris, Jacksonville Jazz Festival (S.U.A), Monaco Jazz Festival, Getxo Jazz Festival (Spania), dar și in cluburi de jazz celebre dintre care amintim: Birdland (New York), Vortex (Londra), Music Village (Bruxelles), Ronnie’s Scott (Londra), Blue Note (New York), Kings Place (Londra), Nardis (Istanbul), Jazz Cafe (Montreux), B-flat (Berlin) etc.

După succesul albumului „Endurance”, lansat în anul 2015, Sorin Zlat a început să lucreze la noul său album, „The Land Of Dreams”, care conține compoziții si orchestrații originale. Cu stiluri abordate ce oscilează de la cool jazz, la post-bop, latin, avant-garde, funk, neo-soul, proiectul propus este un testament al universalității muzicii, cu muzicieni proveniți din generații și școli de gândire diferite, dar unificați de către limba comună a jazzului. Proiectul s-a bucurat nu numai de un succes binemeritat în România, Europa și USA, dar a dat naștere și unor colaborări muzicale cu diferiți muzicieni români și internaționali. Această oportunitate l-a îndemnat pe pianist să creeze un album compilație ce include toți muzicienii care au luat parte la această călătorie muzicală: Gianni Gagliardi, saxofon (Spania), Gianluca Renzi, contrabas (New York), Woody Witt, saxofon (USA), David Craig, contrabas (USA), Daniel Dufour, baterie (USA), Riley Lonergan, saxofon (UK), Mikele Montolli, contrabas (UK), Andy Trim, baterie (UK), Cătălin Milea, saxofon (RO), Mihaela Alexa, voce (RO), Adrian Flautistu, contrabas (RO), Iulian Nicolau, baterie (RO). Prin acest proiect pianistul a reușit să spargă granițele comunicării, The Land of Dreams devenind tărâmul tuturor muzicienilor care pot comunica prin prisma muzicii și conferă publicului ascultător o provocare muzicală cât mai spontană și captivantă.

Sunt încântat că festivalul nostru se dezvoltă și include anul acesta nume mari ale jazzului românesc, artiști experimentați și foarte apreciați de public. Constănțenii se pot bucura de concerte de jazz chiar în orașul lor, iar turiștii au și ei prilejul, la finalul câtorva zile de vacanță, să asculte muzică de cea mai bună calitate – a declarat Valentin Ștefan Ștefăniță, președintele Asociației CultArt și directorul JazzUP Sea Festival.

JazzUP Sea Fest va începe joi, 11 august, ora 19:00, la Muzeul de Artă, cu un concert de muzică clasică, intitulat „Words of Affirmation” și susținut de Trio Ponticus – Sabin Penea (vioară), Eduard Zecheru (violoncel) și Cătălin Răducanu (pian).

Această ediție a festivalului include și evenimente conexe:

  • JazzUP Young – trei workshopuri pentru copii și tineri (12-14 august, ora 17:00, în Piața Ovidiu);
  • un Flash Mob pentru Pace și lansare de baloane, susținut de Școala de dans și fitness White Feathers și Art & Craft Constanța Revival (12 august, ora 18:00);
  • JazzUP Session – două Jam Sessions cu artiștii festivalului (11 și 14 august, ora 21:30, la Botanica);
  • JazzUP Party – două concerte de muzică electronică (12 august – Kaius Leppa și 13 august – The Rabbit King, ambele programate la ora 21:00, în Piața Ovidiu).

Accesul la toate evenimentele JazzUP este gratuit.

Intrarea la concertul de la Muzeul de Artă este liberă, dar se face în baza unei rezervări și a confirmării acesteia la adresa de e-mail rezervari@jazzup.ro sau la numărul 0744JAZZUP (0744.529.987).

Mai multe informații pe https://jazzup.ro/, pe pagina de Facebook JazzUP și pe contul de Instagram @jazzup_official.

*****

Valoarea totală a proiectului este de 322.150 lei.

Asociația CultArt și proiectul JazzUP au fost create în anul 2018, fiind fundamentate pe experiența de peste 15 ani a organizării festivalurilor și concertelor de muzică clasică. JazzUP reunește proiectele JazzUP Sea, JazzUp Peak,  JazzUP Casino, JazzUP Party, JazzUp Session, JazzUP Young, JazzUP Hope și JazzUP Castel.

Eveniment finantat de Primăria Municipiului Constanța

Prezentat de Pop Cola

Susținut de BRD - Groupe Société Générale și Monsson Trading

Card preferat: Mastercard

Sponsori principali: Construcții Erbașu, ZOISS Home Design, illy, Aqua Azur

Sponsori: Avincis, Euro Gifts, Mădălina Mocanu Design

Parteneri: Botanica, Muzeul de Artă Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Cărturești, Art & Craft Constanța Revival, ArtAntik Gallery, Wagner Arte frumoase și povești, Reyna Beach, Versum

Parteneri media: RFI România, Radio România Cultural, Zile și Nopți, Zeppelin, IQads, Aici a stat, Igloo, Modernism.ro, Festivalier, Flawless.ro, InOras.ro, CTNews, GoNext

Elton John va sărbători cea de-a 50-a aniversare a L.P.ului ”Honky Château”, albumul care a dat naștere hitului „Rocket Man”, cu o relansare masivă, alcătuită din  demo-uri nemaivăzute până acum și concertul de lansare din 1972!
Muzică-Dans-Arte 03 Februarie 2023, 10:30

Elton John va sărbători cea de-a 50-a aniversare a L.P.ului ”Honky Château”, albumul care a dat naștere hitului „Rocket Man”, cu o relansare masivă, alcătuită din demo-uri nemaivăzute până acum și concertul de lansare din 1972!

”Honky Château 50th Anniversary Edition”, eveniment programat pentru lansare pe pe 24 martie, include nouă demo-uri pe...

Elton John va sărbători cea de-a 50-a aniversare a L.P.ului ”Honky Château”, albumul care a dat naștere hitului „Rocket Man”, cu o relansare masivă, alcătuită din demo-uri nemaivăzute până acum și concertul de lansare din 1972!
SUCEAVA – ORAȘ CETATE expoziție de artă fotografică a artistului Dimitrie Balint
Muzică-Dans-Arte 03 Februarie 2023, 10:21

SUCEAVA – ORAȘ CETATE expoziție de artă fotografică a artistului Dimitrie Balint

În Anul „Ciprian Porumbescu 2023” Teatrul Municipal "Matei Vișniec" Suceava în parteneriat cu Direcția Județeană...

SUCEAVA – ORAȘ CETATE expoziție de artă fotografică a artistului Dimitrie Balint
Pentru a marca un an de la invazia Rusiei în Ucraina, Radio România Cultural invită românii să aducă valize la Sala Radio
Muzică-Dans-Arte 03 Februarie 2023, 10:00

Pentru a marca un an de la invazia Rusiei în Ucraina, Radio România Cultural invită românii să aducă valize la Sala Radio

În data de 25 februarie, de la ora 19:00, va avea loc un concert-eveniment organizat împreună cu Orchestrele și Corurile...

Pentru a marca un an de la invazia Rusiei în Ucraina, Radio România Cultural invită românii să aducă valize la Sala Radio
Dirijorul american JOHN AXELROD,  ALEXANDRU TOMESCU (vioară) și RĂZVAN POPOVICI (violă): Concert Mozart/Ceaikovski la Sala Radio
Muzică-Dans-Arte 03 Februarie 2023, 06:00

Dirijorul american JOHN AXELROD, ALEXANDRU TOMESCU (vioară) și RĂZVAN POPOVICI (violă): Concert Mozart/Ceaikovski la Sala Radio

Dirijorul american JOHN AXELROD - dirijor principal invitat al Orchestrei Simfonice din Kyoto (Japonia) și dirijor șef al...

Dirijorul american JOHN AXELROD, ALEXANDRU TOMESCU (vioară) și RĂZVAN POPOVICI (violă): Concert Mozart/Ceaikovski la Sala Radio
Rezultatele jurizării și selecției proiectelor artistice din cadrul programului cultural Bucharest Indie Network
Muzică-Dans-Arte 02 Februarie 2023, 19:22

Rezultatele jurizării și selecției proiectelor artistice din cadrul programului cultural Bucharest Indie Network

Asociația Teatrelor Independente va finanța și va lansa, până la începutul lunii mai a acestui an, la București și la...

Rezultatele jurizării și selecției proiectelor artistice din cadrul programului cultural Bucharest Indie Network
"We are here 4EVA", o nouă piesă semnată FiRMA ce prefațează viitorul album, se aude pe platforme!
Muzică-Dans-Arte 02 Februarie 2023, 19:14

"We are here 4EVA", o nouă piesă semnată FiRMA ce prefațează viitorul album, se aude pe platforme!

"We are here 4EVA" este prima producție în limba engleză după succesul din 2007 al piesei "Baby is crying", single cu...

"We are here 4EVA", o nouă piesă semnată FiRMA ce prefațează viitorul album, se aude pe platforme!
Cobzarul Simion Bogdan canta cu Goran Bregovic la Sala Palatului
Muzică-Dans-Arte 02 Februarie 2023, 15:31

Cobzarul Simion Bogdan canta cu Goran Bregovic la Sala Palatului

Goran Bregovic & Wedding and funeral band canta pe 22 aprilie la Sala Palatului. Showul este un "Best Of" al carierei...

Cobzarul Simion Bogdan canta cu Goran Bregovic la Sala Palatului
România are primul muzeu interactiv dedicat educației pentru mediu și schimbări climatice 
Muzică-Dans-Arte 02 Februarie 2023, 15:12

România are primul muzeu interactiv dedicat educației pentru mediu și schimbări climatice 

România face un nou pas important pentru dezvoltarea culturii sustenabilității în rândul noilor...

România are primul muzeu interactiv dedicat educației pentru mediu și schimbări climatice 
Ascultă live

Ascultă live

12:00 - 12:30
Vorba de cultură
Ascultă live Radio România Cultural
10:10 - 13:00
PRIETENII DE LA RADIO
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
Acum live
Radio România Internaţional
Ascultă live Radio România Internaţional
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
Acum live
Radio România Antena Satelor
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
Acum live
Radio România Braşov FM
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța
Ascultă live Radio România Constanța
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara
Ascultă live Radio România Timișoara
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj