Recomandări culturale – vineri, 22 ianuarie 2021
22 January 2021
O mică parte din istoria de acum 162 de ani a românilor poate fi văzută la Muzeul Național de Istorie a României
22 January 2021

Stagiunea de marți seara 2021 – recital de violoncel cu laureații Concursului internațional „David Popper”

Cei trei tineri laureați ai Concursului „David Popper” care vor putea fi ascultați și urmăriți în transmisie directă din Sala mică, goală încă, a Ateneului Român, se numesc Ștefan Iordachi, Julia Coteanu și Aida Popa. Muzicienii sunt îndrumați de prof. Ani-Marie Paladi și au deja o activitate concertistică remarcabilă, fiind distinși cu premii la competiții internaționale.

Cei trei tineri muzicieni invitați să concerteze în Stagiunea de marți seara, din 26 ianuarie, ora 19.00, sunt laureați ai Concursului de violoncel „David Popper”. „Concursul Popper a reprezentat pentru mine o experiență foarte interesantă. În primul rând, prin prisma repertoriului, care a însemnat două etape cu lucrări dificile din punct de vedere tehnic și muzical. În al doilea rând, membrii juriului erau personalități marcante ale vieții violoncelistice mondiale și nu în ultim rând, un număr foarte mare de concurenți bine pregătiți. În anul în care am fost primit premiul al II-lea, am fost surclasat de celebrul violoncelist Istvan Varday care astăzi are o carieră internațională de mare anvergură”, a subliniat unul dintre cei mai importanți violonceliști români ai momentului, Octavian Lup, laureat al acstui concurs,

Recitalul va fi transmis pe canalul de YouTube al Filarmonicii „George Enescu”, pe Facebook-ul Filarmonicii și pe cel al Radio România Muzical.