Teatrul de Comedie anunță deschiderea stagiunii 2016 / 2017
14 September 2016
DOCUMENTAR: Actrița Ileana Stana Ionescu împlinește 80 de ani
14 September 2016

TEATRUL DIN CARTIER AJUNGE ÎN HIPODROM

Proiectul Teatrul din Cartier, inițiat de Asociația Culturală BIS, aflat la cea de-a doua ediție, a debutat în Cartierul Trei Stejari, cu trei spectacole. Grădina BIS de pe strada Ștefan cel Mare a fost neîncăpătoare pentru cei dornici să asiste la reprezentațiile teatrale din cadrul proiectului.

Caravana spectacolelor BIS Teatru continuă în Cartierul Hipodrom.

Joi, în 15 septembrie, la ora 19.00, sibienii sunt invitați la spectacolul „ORAȘUL MEU”, o comedie care îi are în distribuție pe: Andrada Grosu, Aneea Opriș, Claudiu Fălămaș și Mihai Alexandru. Reprezentația va avea loc la Colegiul Pedagogic “Andrei Șaguna”de pe Aleea Turnu Roșu nr. 2.

Spectacolul, anume conceput pentru acest proiect, prezintă istorii de viață ale protagoniștilor, care au copilărit în patru cartiere ale Sibiului. Totul e presărat cu momente de umor și cu muzică live.

Următoarea reprezentație din Cartierul Hipodrom (A fost doar un vis) va avea loc în aceeași locație, în 20 septembrie, la ora 19.00.

Oana Ciuca a stat de vorbă cu iniţiatorul acestui proiect,  Bogdan Sărătean, despre  cum primesc  oamenii din cartiere  teatrul şi ce spectacole  au pregatit.


“A început bine proiectul nostru. A început prea bine. Sute de oameni au venit în Grădina noastră să asiste la producțiile BIS Teatru. Nu ne-am așteptat să vină atât de mulți. Oameni de toate vârstele. Marele câștig este că am reușit să inventăm un spațiu cultural, social, în Cartierul Trei Stejari, în Grădina de pe Strada Ștefan cel Mare nr. 56. Oamenii vor să stea între copaci, pe iarbă, pe lemne, și să vadă teatru. Nu i-a alungat ploaia din ziua doi, iar după spectacolul “Născut în 90” discuțiile au durat o oră și 20 de minute, cât spectacolul. Sper să continuăm la fel de fertil și inspirat, să aducem la teatru și oamenii din cartierul Hipodrom. Spectacolele sunt bune. Startul a fost minunat”, a declarat Bogdan Sărătean, inițiator proiect.

TEATRUL DIN CARTIER este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Sibiu. Cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Partener – UNIMAT.

Intrarea la spectacolele din cadrul proiectului Teatrul din cartier este liberă, în limita locurilor disponibile. Toate reprezentațiile sunt urmate de discuții cu spectatorii.

Programul complet al spectacolelor poate fi consultat pe http://bis.respirateatru.ro/ și pe pagina https://www.facebook.com/teatruldincartier/ .