Elevi din Ciorogârla și de la Gheorghe Lazăr combat bullying-ul împreună prin teatru
18 November 2021
A murit actorul Boris Petroff
18 November 2021

Teatrul Masca vă invită Sâmbătă, 20 noiembrie și Duminică, 21 noiembrie la două reprezentații ale celui mai recent spectacol de interior – Despre dragoste și alte bazaconii

Povestea, amplasată într-o piazzeta napulitana, este simplă și pe alocuri nemuritoare: El o iubește pe Ea. Pe de altă parte, un al doilea cuplu de îndrăgostiți acaparează atenția și aduce în prim plan ,,Femeia… noul val”. Bineînțeles că părinții de parte bărbătească ai celor două fete nu sunt de acord cu tinerii pretendenți, și nu se dau în lături de la a-și manifesta furia printr-o bastonadă, amintind de filmele mute.

Între timp, El, care nu voia decât să o ceară pe Ea în căsătorie, are nevoie de un inel. Și de aici începe nebunia. El ajunge să fie judecat – un proces măsluit, cum altfel?! în care sentința se dă… în plic. Verdictul instanței, perfect disproporționat, este demn de case și oameni mai mari. Ea plânge în versuri, Presa asistă neputincioasă la mascaradă în timp ce de undeva, de deasupra tuturor, Dumnezeu intervine într-un mod cât se poate de… wireless!

Despre dragoste și alte bazaconii – un spectacol de Mihai Mălaimare – este o opera buffa, sau o commedia in musica, cu toate caracteristicile acestui tip de construcție.

Veți descoperi în spectacolul nostru un decor neastâmpărat și mobil (Anca Albani), care joacă în spectacol, costume care ilustrează desăvârșit, prin croială și culori, o lume care își amintește printre rânduri de commedia, o partitură muzicală (Răzvan Diaconu) de zile mari în care instrumentele de orchestră se joacă pe ritmuri contemporane și, nu în ultimul rând, o coregrafie (Mirela Simniceanu) care își propune și reușește să redea actorilor bucuria de a umple scena.

 Participarea la spectacol se va face conform normelor legale aflate în vigoare (mai multe informații pe www.masca.ro). Bilete pe myStage.ro și la Casa de Bilete a teatrului.

Teatrul Masca, teatru de gest, pantomimă și expresie corporală, este o instituție publică de cultură, aflată în subordinea Primăriei Municipiului București.