Documentarul Mauthausen – două vieți de Simon Wieland poate fi văzut gratuit și subtitrat în limba română până pe 24 februarie
15 February 2021
Filmele românești ale momentului se pregătesc de îmbarcare pentru Festivalul Making Waves, din SUA
15 February 2021

Trădarea lui Einstein, prima premieră în sală la Teatrul Evreiesc de Stat

Teatrul Evreiesc de Stat își redeschide porțile vineri, 19 februarie și sâmbătă, 20 februarie, de la ora 19.00, cu o nouă premieră: Trădarea lui Einstein de Éric Emmanuel-SCHMITT, traducerea și regia Tudor Țepeneag. Scenografia poartă semnătura lui MC Ranin, iar proiecția video este realizată de Liviu Alecu.

Trădarea lui Einstein, de Éric-Emmanuel Schmitt, prezintă conflictul moral al unui om de geniu, inventator – împotriva voințe sale – a mașinăriei de distrugere a lumii. Dramaturgul aduce în prim-plan întreaga istorie științifică și politică a teribilului secol XX, abordând teme de actualitate și interes ale timpului nostru: pacifismul, militarismul, ONU, identitatea națională și trădarea.

Sunt teme serioase abordate cu umor adevărat și căldură sufletească, spune regizorul Tudor Țepeneag în interviul realizat de Raluca Rădulescu pentru emisiunea Scena și ecranul, difuzată zilic la Radio România Cultural.