Three Billboards Outside Ebbing, Missouri – o dramă despre furie și neputință- de Michaela Platon
4 January 2019
PETER RABBIT- un live-action plin de tandrețe – de Michaela Platon
7 January 2019

Unchiul Vania 150


Duminică, 6 ianuarie 2019, ora 19.00, la Sala Mare (format studio) a Teatrului Maghiar de Stat Cluj, va avea loc cea de-a 150-a reprezentaţie a spectacolului Unchiul Vania de A. P. Cehov. Spectacolul, care se joacă de unsprezece de ani cu casa închisă, a fost pus în scenă de Andrei Şerban în anul 2007.


Rolul principal este interpretat de Gábor Viola. Din distribuție fac parte actorii: József Bíró, Imola Kézdi, Enikő Györgyjakab, Anikó Pethő, Csilla Albert, Emőke Kató, Réka Csutak, Gábor Viola, Zsolt Bogdán, Attila Orbán, Ferenc Sinkó și Csilla Varga. La realizarea spectacolului au mai contribuit: Attila Keresztes (asistență de regie), Kinga Kelemen (dramaturgia) și Carmencita Brojboiu (scenografia).


La cea de a 100-a reprezentanție, regizorul Andrei Șerban declara: „Orice montare e o loterie. Nu știi niciodată ce va ieși. Am pus în scenă Unchiul Vania de trei ori: la New York, la Cluj și la Petersburg, de fiecare dată altfel. Spectacolul a fost primit bine peste tot, dar nicăieri ca la Cluj.”
Spectacolul a fost prezentat la Budapesta și la București (în cadrul Festivalului Național de Teatru).


”Un spectacol deosebit din toate punctele de vedere: o manieră ingenioasă de a valorifica spaţiul scenic; o lectură inovatoare a textului cehovian; o redimensionare originală, pe deplin justificată, a personajelor; o interpretare actoricească fără cusur. Ceea ce te impresionează în primul rând e felul în care Andrei Şerban şi-a supus creator spaţiul teatral, arhitectura lui şi scenotehnica. Se joacă peste tot, volumetria sălii fiind utilizată pe toate coordonatele. Nimic nu e cum te-ai aştepta să fie, mereu eşti surprins de propunerea care ţi se face.” – scria criticul de teatru Oltița Cântec.


Spectacolul Unchiul Vania a câștigat, în 2007, Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cea mai bună regie, Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal (András Hatházi) și Premiul criticilor de teatru din Ungaria pentru cel mai bun spectacol al stagiunii 2007/2008.


Bilete pot fi cumpărate de la casa de bilete a teatrului sau online de pe site-ul www.biletmaster.ro.