Ministerul Educației și Cercetării are un nou ministru – Monica Anisie și-a preluat mandatul
7 November 2019
IClasă – Bacalaureat 2020, matematica pentru cei mici și un premiu pentru pedagogie în Securitate cibernetică
12 November 2019

Voluntariat și competitivitate la Asociația Young Initiative

Credit foto – Pagina personală de facebook a Elizei Vaș

În epoca aceasta, a automatizării, a dezvoltării inteligenței artificale, e cu atât mai mare nevoia să dezvolți abilitățile copiilor și tinerilor care să nu poată fi înlocuite de către mașini și roboți. Din punctul acesta de vedere cred că educația nonformală reprezintă un prim-pas pe care-l putem face cu privire la viitorul învățării și la abilitățile de învățare astfel încât să devenim competitivi într-o societate a viitorului.”

spune Eliza Vaș, voluntară la Asociația Young Initiative, o organizație care împlinește în aceste zile, un deceniu de când face proiecte educaționale.

În cei 10 ani, Asociația Young Initiative a implementat numeroase proiecte educaționale pentru sute de copii institutionalizați, care trăiesc în apartamentele de tip familial sau dintre cei cu oportunități reduse. O parte din aceste proiecte au avut ca finanțare programele europene Erasmus plus.

Eliza Vaș a fost invitată vineri, 8 noiembrie 2019, la emisiunea IClasa și a vorbit despre viitorul educației așa cum îl vede din poziția de voluntară la Asociația Young Initiative.

Mirela Nicolae