Ce mai citim în această săptămână?
7 October 2019
AUDIO A III-a ediție a Festivalului de literatură și artă science-fiction și fantasy, AntareSFest – „Încotro, Homo Cosmicus?”
7 October 2019

Vorba de cultură – invitat, IOAN CRISTESCU

În perioada 7-11 octombrie, invitatul emisiunii „Vorba de cultură” (Radio România Cultural) este IOAN CRISTESCU.

Absolvent de Litere și doctor în filologie, Ioan Cristescu este director general al Muzeului Național al Literaturii Române și conferențiar la Facultatea de Ştiinţe Sociale, Umaniste şi ale Naturii, Universitatea Hyperion. Instituția pe care o conduce a căpătat, în ultimii ani, nu doar un sediu nou, ci și un loc important în agenda culturală a bucureștenilor. La muzeu și în casele memoriale din subordinea sa au loc activități diverse, pentru copii și adulți. Cu un patrimoniu de peste 300.000 de piese, constând în manuscrise, cărți, obiecte personale, obiecte de artă, fotografii și înregistrări audio-video, organizate în aproximativ 300 de colecții, MNLR organizează activități de valorificare a acestui tezaur, prin expoziții tematice, dar și proiecte din alte zone artistice: concerte, expoziții de artă plastică, dramatizări etc.

Ascultaţi-l pe Ioan Cristescu în emisiunea „Vorba de cultură”, difuzată la Radio România Cultural, de luni 7 până vineri 11 octombrie, între orele 12:00 şi 12:30. Realizatori, Ema Stere și Attila Vizauer.