WASHINGTON D. C. – 2
12 March 2017
ROATA VINDECĂRII DIN MUNŢII BIGHORN
12 March 2017

WYOMING

În Statele Unite ale Americii, Wyoming este fruntaş în păstrarea tradiţiilor western. Pe de altă parte, tot aici a fost numită prima femeie guvernator din istoria americanilor (Nellie Tayloe Ross), fapt pentru care Wyoming mai este denumit şi statul cawboy-lor şi al egalităţii în drepturi. Aici lupta pentru egalitatea femeilor a început relativ timpuriu, sub sloganul „Equal Rights”.

* * *

Wyoming a aderat la Uniune pe 10 iulie 1890, fiind al 44 stat care a luat o astfel de decizie. Teritoriul său seamănă cu un pătrat şi se învecinează cu Montana, Dakota de Sud, Nebraska, Colorado, Utah şi Idaho. Numele Wyoming provine din limba amerindienilor şi înseamnă „pe marea câmpie”. Denumirea are legătură cu Marile Câmpii ce se întind la est. Capitala şi cel mai cunoscut oraş al statului este Cheyenne.

* * *

 Oamenii din Wyoming acordă o atenţie deosebită cultivării tradiţiilor. Aici se organizează cel mai mare rodeo din Vestul Statelor Unite ale Americii, numit „Cheyenne Frontier Days”. Turiştii ce aleg să ajungă în aceste locuri, mai trebuie să ştie că pot vizita în cadrul muzeului în aer liber „Fort Laramie”, închisoarea în care a stat şi şi-a aşteptat sentinţa vestitul pistolar Butch Cassidy. De asemenea, merită să vă petreceţi ceva timp şi în Parcul Yellowstone (aflat în nord-vestul statului Wyoming), cu terase fumegânde din calcar, cu gheizere, izvoare, canioane impresionante şi bizoni.