Festivalul de Dramaturgie Rodica Popescu-Bitănescu, între 1 și 5 noiembrie, la Sala Teatrelli
24 October 2016
Proiecția documentarului “Ardeleni la Auschwitz”, r: Andy Lupu, la Galeria Întâlnirilor
25 October 2016

Ziua Porților Deschise la Teatrul Național “Marin Sorescu”

Sâmbătă, 29 octombrie, vă așteptăm să cunoașteți teatrul așa cum nu ați avut ocazia să o faceți până acum, la Ziua Porților Deschise.

Vă invităm să vedeți mai mult decât sălile de spectacol. Teatrul Național “Marin Sorescu” este o mare casă, un organism viu, ar spune actorii, cu toate funcțiile lui. Poate nu v-ați gândit niciodată de unde vin decorurile sau costumele pe care le admirați în spectacole, unele mai colorate și nonconformiste, altele clasice. Vă invităm să aflaţi poveşti din atelierul de pictură, tâmplărie sau croitorie. Cabinele actorilor sunt locul în care actorii noştri și-au petrecut ani din viaţă. Înainte de marea ieşire pe scenă, un loc esenţial este cabina de machiaj. Pe scenă, în sala de spectacol, jocul actorilor este amplificat de spoturile de lumină puse la punct de “luminiști”, dar și de sunetiștii care au grijă ca fiecare notă muzicală, fiecare sunet să se facă auzite exact în secunda dictată de regizor. Iar lista oamenilor minunați din spatele cortinei care fac lucrurile să se întâmple poate continua.

Așadar, sâmbătă, 29 octombrie 2016, vă invităm la Ziua Porților Deschise să îi vedeți pe toți în acțiune, să aflați povești neștiute, să vedeți ce se întâmplă în fiecare ungher din teatru.

Pentru o mai bună coordonare a traseului și pentru a beneficia de surprizele pregătite de Ziua Porților Deschise, intrarea se va face dinspre Universitate – la Sala “Ion D. Sîrbu”, spectatorii fiind rugați să se încadreze în următoarele intervale orare:

11.00 – 13.00;

15.00 – 17.00;

18.00 – 20.00.

Vă așteptăm cu drag, sâmbătă, 29 octombrie 2016, să pornim împreună în călătoria magică de dincolo de scenă, a spectacolelor Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

Ia te uită la…

Reluăm proiectul “Ia te uită la…și marți, 1 noiembrie, ora 18.00, vine în fața dumneavoastră unul dintre cei mai de seamă actori ai Teatrului Național din Craiova – Valeriu Dogaru.

Veți avea ocazia să aflați amănunte, secrete, întâmplări din viața de pe scenă sau din spatele scenei, trăite de marele actor. Prezentator – scriitorul Nicolae Coande. Tot ce trebuie să faceți este să vă rezervați locul marți, 1 noiembrie, la o întâlnire de neratat în sala “Ia te uită”. Prețul biletului este de 11 lei.

Proiectul “Ia te uită la …” a adus deja în fața publicului craiovean vedete precum Ilie Gheorghe, Natașa Raab, Geni Macsim, Adrian Andone, iar rând pe rând veți avea ocazia să descoperiți și alte nume mari: Valer Dellakeza, Dragoș Măceșanu, Cerasela Iosifescu, Claudiu Bleonț și mulți alții, nu doar din Craiova.

Întâlnirile SpectActor

Un alt eveniment ce se apropie la TNC este o nouă ediție a „Întâlnirilor SpectActor”. De această dată invitatul Naționalului craiovean este Sorin Antohi, istoric al ideilor, eseist, traducător. Acesta va susține conferința „Teoria României. O istorie critică a ideii de specific național” – duminică, 30 octombrie, de la ora 11, la sala „Ion D Sîrbu” a TNC.

Întâlnirile SpectActor au debutat în 2009, iar până în prezent au conferenţiat la Teatrul Național Craiova numeroase personalităţi din sfera culturală naţională: Ion Caramitru, Radu Beligan, Varujan Vosganian, Andrei Marga, Solomon Marcus, Răzvan Theodorescu, Matei Vișniec, Gabriela Adameșteanu, ASR Radu al României, Dan Grigore, Cristian Țopescu, George Banu, Eugen Negrici, Florin Zamfirescu, Adrian Cioroianu, Adrian Streinu Cercel, Jean Askenasy, Dan C. Mihăilescu, Cristian Bădiliță, Alexa Visarion, Dorel Vișan, Emil Constantinescu, Dumitru Radu Popescu, Laurențiu Damian, Lucian Boia, Nae Caranfil, Daniel Barbu, Cristian Tudor Popescu, Ion Cristoiu, Sergiu Celac, Mădălin Voicu, Adrian Năstase, Stelian Tănase, Eugen Simion, Ioan Holender, Emil Hurezeanu, Nicolae Panea, Ioan Aurel Pop, Mircea Dumitru.

Moderator – scriitorul Nicolae Coande.

 

Bilete pentru accesul la conferință sunt puse în vânzare la agenția teatrului.