Descoperă știința la editura Nemira
22 January 2018
Primul studiu paleontologic al urșilor de cavernă
23 January 2018

4 echipe din cadrul INCD pentru Inginerie Electrica ICPE-CA s-au calificat la concursurile internationale de proiecte de cercetare Intel ISEF (SUA) si I-FEST (TUNISIA).

4 echipe ale Centrului Alexandru Proca pentru Initierea Tinerilor in Cercetarea Stiintifica din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA s-au calificat la concursurile internationale de proiecte de cercetare Intel ISEF (SUA) si I-FEST (TUNISIA).

Barajul s-a desfășurat între 14 și 19 ianuarie iar jurizarea a fost finalizata tot vineri,19 ianuarie.

Pentru Olimpiada Intel ISEF, care va avea loc în luna mai în Statele Unite, au fost selectate să participe trei echipe ale Centrului dintr-un total de 5 locuri desemnate pentru România, cu proiectele Celule de biocombustie ce utilizează fotosinteza microorganismelor – Elena Robu, Interfata inovativă pentru diferite tipuri de aplicații – Bricman Paul, Anghel Ciprian și Structuri lipidice in microelectromecanica (MEMS) și folosirea acestora pentru transportul de medicamente – Ionescu Andrei, Ulian Serghei.

Pentru Olimpiada I-FEST (Tunisia, martie a.c.) a fost selectata o echipă a Centrului, cu proiectul Microroboți utilizand vibratiile pentru deplasare, autor Cristian Chira.

Interviu cu dr.ing. Mircea Ignat, coordonatorul Centrulului Alexandru Proca pentru Initierea Tinerilor in Cercetarea Stiintifica din cadrul ICPE-CA

FOTO: Microroboti realizati in Centrul Al.Proca de catre Cristian Chira Calificat la Olimpiada  I-FEST 2018, martie TUNIS.