AUDIO S-au anunțat filmele selcționate la cea de-a VI-a ediție a Festivalului de film documentar fARAD
6 September 2019
Festivalul SFR: ediție inaugurală la Timișoara – Timișorenii vor avea parte de o premieră națională așteptată: LA GOMERA
6 September 2019

Absolvenții UNATC premiați la Gala HOP!

În perioada 2-5 septembrie 2019, a avut loc, la Teatrul de Stat Constanţa, cea de-aXXII-a ediție a Galei Tânărului Actor HOP. 

Juriul final a fost format din Adrian Batista – regizor și producător TV; Ioana Bogățan – actriţă; Ada Lupu Hausvater – regizor; Ludmila Patlanjoglu – critic de teatru și Liana Tugearu – critic de dans. 

La ediția din acest an, aboslvenții Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” au fost premiați la aproape toate categoriile:

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual

a fost acordat actriţei ADELA MIHAI pentru „Ziţa”, după O noapte furtunoasă de I. L. Caragiale.

Premiul „CORNEL TODEA”  – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori

a fost acordat trupei spectacolului Wor(l)ds in progress, după texte de Matei Vişniec, trei dintre actorii din trupă fiind absolvenți UNATC: ANDREI ATABAY, LIA MARIN şi OCTAVIAN VOINA.

Premiul „SICĂ ALEXANDRESCU” – Premiul special al juriului

a fost acordat actorului ALIN POTOP pentru „Propun să nu ajungem niște triști”, după Însemnările unui nebun de Nikolai Gogol.

PREMIUL PUBLICULUI și Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF

Cea mai bună actriţă: THEODORA SANDU

Cea mai bună trupă de actori: In-cerc-uit, după texte de Matei Vişniec, cu ALINA DUMITRACHE, ANDREI IANUŞ, ALEXANDRA OIŞTE, CRISTINA SIMION, IOANA BEATRICE TĂNASĂ şi MIHAI VASILESCU.