Cinepolitica Nights, online, prin intermediul platformei Elvire chez vous
4 May 2021
Reactor caută întâlnirea cu publicul în diferite spații din oraș – începe re.adapt
5 May 2021

Actorul Levente Molnár, premiat în Brazilia

Premiul pentru cel mai bun actor în cadrul ediţíei de anul acesta a Cinefantasy International Film Festival, Sao Paulo, Brazilia, i-a fost decernat actorului Levente Molnár, pentru rolul Bálint Grassai, jucat în filmul Hasadék / Ravine. Proiecția filmului și decernarea premiilor au avut loc online.
Acțiunea filmului se desfășoară în Maramureș, în peisajul inegalabil al Munților Rodnei și împrejurimile comunei Poienile de sub Munte și urmărește povestea unei relații tată-fiu, utilizând motive specifice baladei.
Medicul de origine transilvăneană, Bálint (Levente Molnár), se întoarce din Budapesta pe plaiurile natale unde are loc întâlnirea cu fiul adolescent, pe care-l părăsise în urmă cu 17 ani. De aici călătoria lui, planificată inițial ca una scurtă, ia o turnură dramatică. Fiul, Simon (Babai Dénes), duce o viață rebelă și autodistructivă, sub “oblăduirea” lui Dumitru, conducătorul mafiei locale.
Filmul vorbește despre importanța puterii relațiilor de familie și despre contradicțiile create în cadrul acestor relații, despre crimă și pedeapsă.
Anul trecut, Levente Molnár, a primit Premiul Criticilor de Film din Ungaria pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru rolurile jucate în filmele Apró mesék (Povești mărunte) și Foglyok (Prizonierii).